Piletina i maslac
(FOTO: Shutterstock)
Za pripremu ovog predivno sočnog i mirisnog jela treba vam tek 5 minuta, a ostalo će odraditi pećnica za manje od pola sata. A jednom kad kušate ovako pečenu piletinu, uhvatit ćete samo sebe da o njoj potajno maštate. Razumijemo, tako je i nama bilo.
Za pripremu ovog jela ne treba vam nikakvo kulinarsko predznanje, a sastojke vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Uz malo ulja, soli i papra, oni su: pileća prsa, češnjak, maslac, peršin i parmezan.
Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka sjajno će ići uz krumpir ili batat na sve načine, ili, u pravom američkom duhu – tjesteninu. Vrijeme pečenja ovist će o debljini pilećih prsa i naravno – pećnici, pa radije provjerite kako napreduje umjesto da se lijepo držite (okvirnog) vremena pečenja
Sastojci za zapečenu piletinu s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:
4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
8 žlica maslaca
6 češnjeva češnjaka, protisnutog
1 žlica svježe nasjeckanog peršina
1/2 šalice naribanog parmezana
ulje sol papar
Priprema zapečene piletine s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Piletinu posolite, popaprite i poslažite u nauljenu posudu za pečenje.
U loncu rastopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući, oko 3 minute. Dodajte peršin pa maknite s vatre.
Prelijte maslac sa češnjakom preko pilećih prsa.
Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok meso ne bude pečeno.
Pospite parmezanom i pecite dok se ne otopi ne dobije lijepu boju.
izvor: Pun kufer