Recept za zapečenu piletinu u umaku od maslaca

Piletina i maslac
(FOTO: Shutterstock)

20.1.2024. | 08:20 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 1893

Za pripremu ovog predivno sočnog i mirisnog jela treba vam tek 5 minuta, a ostalo će odraditi pećnica za manje od pola sata. A jednom kad kušate ovako pečenu piletinu, uhvatit ćete samo sebe da o njoj potajno maštate. Razumijemo, tako je i nama bilo.

Za pripremu ovog jela ne treba vam nikakvo kulinarsko predznanje, a sastojke vrlo vjerojatno već imate kod kuće. Uz malo ulja, soli i papra, oni su: pileća prsa, češnjak, maslac, peršin i parmezan.

Zapečena piletina s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka sjajno će ići uz krumpir ili batat na sve načine, ili, u pravom američkom duhu – tjesteninu. Vrijeme pečenja ovist će o debljini pilećih prsa i naravno – pećnici, pa radije provjerite kako napreduje umjesto da se lijepo držite (okvirnog) vremena pečenja


Sastojci za zapečenu piletinu s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:


4 komada pilećih prsa bez kostiju i kože

8 žlica maslaca

6 češnjeva češnjaka, protisnutog

1 žlica svježe nasjeckanog peršina

1/2 šalice naribanog parmezana

ulje sol papar

Priprema zapečene piletine s parmezanom u umaku od maslaca i češnjaka:

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva.

Piletinu posolite, popaprite i poslažite u nauljenu posudu za pečenje.

U loncu rastopite maslac. Dodajte češnjak i kuhajte na laganoj vatri, stalno miješajući, oko 3 minute. Dodajte peršin pa maknite s vatre.

Prelijte maslac sa češnjakom preko pilećih prsa.

Pecite otprilike 20 do 25 minuta, dok meso ne bude pečeno.

Pospite parmezanom i pecite dok se ne otopi ne dobije lijepu boju.

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
MASLAC

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI