Timon
+31°C
+25
+24
+23
+23
+23
+23
+22
+24
+26
+28
+29
+31
+31
+32
+32
+32
+31
+30
+29
+28
+26
+26
+25
+25
Qui
+32°C
+22°C
+25
+25
+24
+23
+22
+22
+22
+24
+26
+28
+30
+31
+31
+32
+33
+33
+32
+31
+29
+29
+27
+27
+26
+25
Sex
+33°C
+22°C
+24
+23
+23
+23
+22
+22
+22
+24
+27
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+34
+33
+32
+29
+28
+27
+27
+26
+26
Sáb
+34°C
+22°C
+25
+24
+24
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+31
+32
+33
+33
+32
+31
+31
+30
+29
+28
+27
+26
Dom
+33°C
+23°C
+26
+25
+25
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+33
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+25
Seg
+33°C
+24°C
+25
+24
+23
+22
+23
+24
+25
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Ter
+34°C
+22°C
+25
+25
+24
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+29
+30
+31
+32
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
+26
Qua
+33°C
+24°C
+26
+25
+24
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+32
+31
+30
+29
+29
+28
+27
+26
+26
+25
+24
+24
+23
+24
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+31
+30
+29
+28
+26
+25
+25
+24
+24
+23
+23
+22
+23
+24
+25
+26
+27
+29
+29
+30
+31
+32
+33
+33
+33
+32
+30
+29
+28
+27
+27
+26

Recept za zapečenu tjesteninu sa sirom u umaku od rajčice

Zapečena tjestenina
(FOTO: Shutterstock)

19.4.2024. | 09:49 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2502

Pasta alla Sorrentina talijanski je klasik koji dolazi iz regije Sorrento na jugu Čizme i odličan dokaz da vam za slasno jelo ne treba puno sastojaka – pod uvjetom da birate kvalitetne namirnice. Na popisu za kupnju trebat će vam tjestenina, pire od rajčice, svježi bosiljak, te sirevi: Parmigiano Reggiano i mozzarella. Pa krenimo…

Recept za pastu alla Sorrentina:

2 žlice maslinovog ulja
1 češanj češnjaka
600 grama passate
1 žličica šećera
10 svježih listova bosiljka
350 g tjestenine (fusilli, penne, rigatoni…)
200 g mozzarelle
70 g Parmigiana Reggiana - ili parmezana
sol, papar


Priprema paste alla Sorrentina:


Ogulite češanj češnjaka i oštrim nožem ga zarežite.
U velikoj tavi ili loncu zagrijte maslinovo ulje. Dodajte češnjak i pržite ga 1-2 minute na srednje jakoj vatri.
Dodajte passatu, sol, šećer, papar i listiće svježeg bosiljka. Dobro promiješajte i pustite da lagano kuha.
Pokrijte posudu, smanjite vatru i kuhajte 25-30 minuta. Promiješajte svakih nekoliko minuta. Prema potrebi dodajte i malo vode.
Skuhajte tjesteninu tako da bude al dente i ocijedite je.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzija.
Mozzarellu narežite na manje komade, a Parmigiano Reggiano naribajte.
Prelijte umak preko kuhane tjestenine. Češanj češnjaka izvadite.
U posudu za pečenje dodajte polovicu tjestenine pa rasporedite polovicu količine mozzarelle i pospite polovicom Parmigiana Reggiana.
Na sir dodajte drugu polovicu tjestenine. Dodajte preostali sir pa pecite 10 minuta dok se sir ne otopi.
Prema želji pospite s još svježih listova bosiljka i poslužite vruće.

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,82%
2. Ne, neću izaći - 33,26%
3. Ne znam - 32,92%
Ukupno glasova: 41940
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI