Timon
+24°C
+24
+24
+24
+23
+24
+25
+25
+25
+27
+28
+29
+29
+30
+32
+32
+32
+32
+31
+28
+28
+28
+27
+26
+25
Sex
+32°C
+23°C
+25
+25
+24
+23
+23
+23
+22
+24
+26
+28
+30
+30
+32
+33
+33
+33
+32
+31
+29
+28
+27
+26
+25
+25
Sáb
+33°C
+22°C
+24
+23
+23
+22
+22
+22
+22
+24
+26
+28
+28
+29
+30
+30
+31
+32
+31
+30
+29
+27
+26
+25
+25
+24
Dom
+32°C
+22°C
+24
+24
+23
+23
+23
+24
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+30
+31
+32
+32
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Seg
+32°C
+23°C
+25
+25
+24
+24
+25
+25
+26
+27
+28
+29
+29
+30
+31
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
Ter
+33°C
+24°C
+25
+25
+24
+24
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
Qua
+34°C
+24°C
+26
+25
+25
+24
+25
+25
+26
+26
+27
+28
+29
+29
+30
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+27
+26
Qui
+33°C
+24°C
+26
+25
+25
+24
+25
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+30
+31
+31
+32
+33
+32
+31
+30
+28
+27
+26
+25
+25
+25
+24
+24
+24
+24
+25
+26
+27
+28
+28
+29
+30
+31
+32
+33
+34
+32
+31
+30
+29
+28
+27
+26
+26
+25
+25
+24
+24
+25
+26
+27
+27
+28
+29
+31
+32
+33
+34
+34
+35
+33
+32
+31
+30
+29
+29
+27
+28

Ručak bez trgovine: Recept za slasnu pitu koja nastaje od tri sastojka

Krumpiruša
(FOTO: Shutterstock)

9.11.2023. | 08:44 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 2913

Pite i savijače uvijek su dobar izbor za ručak, posebno otkako ne moramo razvlačiti tijesto, već ga možemo kupiti u gotovo svakoj trgovini. Bile slatke ili slane, te obožavane poslastice jednako vole veliki i mali i najbolje su rješenje kad ne znamo što bismo pripremili za ručak.

U nastavku donosimo recept za najjednostavniji i najjeftiniju pitu – onu s krumpirom, koja tko dobra paše uz malo kiselog vrhnja.

Brza krumpirača – sastojci:


paket kora za pite i savijače


1 kg krumpira

velika glavica luka

sol, papar

Za preljev:

300 ml vode + 50 ml ulja

Brza krumpirača – priprema:

Krumpire i luk ogulite pa ih nasjeckajte na sitne kockice. Začinite ih obilno paprom i solju.

U posebnoj zdjeli pomiješate vodu i ulje i dodajte prstohvat soli. Posudu premažite uljem ili svinjskom mašću.

Na dno posude stavite jednu koru, premažite mješavinom ulja i vode pa zalijepite na nju i drugu koru. Dodajte tri žlice nadjeva pa nastavite postupak dok ne potrošite sve kore i sav nadjev.

Neka zadnji sloj budu dvije kore koje ste dobro "ušuškali".

Prelijte s ostatkom mješavine vode i ulja i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 35 do 40 minuta. Poslužite uz vrhnje ili kajmak.

Izvor: zadovoljna.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI