Krumpiruša
(FOTO: Shutterstock)
Pite i savijače uvijek su dobar izbor za ručak, posebno otkako ne moramo razvlačiti tijesto, već ga možemo kupiti u gotovo svakoj trgovini. Bile slatke ili slane, te obožavane poslastice jednako vole veliki i mali i najbolje su rješenje kad ne znamo što bismo pripremili za ručak.
U nastavku donosimo recept za najjednostavniji i najjeftiniju pitu – onu s krumpirom, koja tko dobra paše uz malo kiselog vrhnja.
Brza krumpirača – sastojci:
paket kora za pite i savijače
1 kg krumpira
velika glavica luka
sol, papar
Za preljev:
300 ml vode + 50 ml ulja
Brza krumpirača – priprema:
Krumpire i luk ogulite pa ih nasjeckajte na sitne kockice. Začinite ih obilno paprom i solju.
U posebnoj zdjeli pomiješate vodu i ulje i dodajte prstohvat soli. Posudu premažite uljem ili svinjskom mašću.
Na dno posude stavite jednu koru, premažite mješavinom ulja i vode pa zalijepite na nju i drugu koru. Dodajte tri žlice nadjeva pa nastavite postupak dok ne potrošite sve kore i sav nadjev.
Neka zadnji sloj budu dvije kore koje ste dobro "ušuškali".
Prelijte s ostatkom mješavine vode i ulja i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 35 do 40 minuta. Poslužite uz vrhnje ili kajmak.
Izvor: zadovoljna.hr