Ručak za 20 kuna: Recept za fino varivo kakvo su kuhale i naše bake

Varivo
(FOTO: shutterstock)

16.11.2020. | 14:31 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 3989

Teško je zamisliti jesen bez ukusnog variva od kelja. Ne samo da je riječ o obroku punom vitamina i minerala koje izvrsno zasićuje i utopljuje, već se može pripremiti za relativno malo novca. Potrebno vam je tek nešto povrća, par kobasica i najosnovniji začini.

Sastojci:1 glavica kelja
2 kobasice po želji
2-3 krumpira
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 mrkva
1 žlica brašna
1 čajna žličica crvene paprike
sol i papar po želji
biljno ulje za pirjanje

Priprema:
1. Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk i kobasice narezane na kolutiće.


2. U lonac dodajte mrkvu i krumpir nasjeckanu na manje komade te sve dobro promiješajte.


3. U lonac dodajte kelj narezan na trakice, pa sve podlijte vodom tako da svi sastojci budu pod vodom.

4. Kuhajte sve zajedno dok povrće na omekša.

5. U posebnom loncu napravite zapršku: kratko prepržite sitno nasjeckani češnjak na nešto ulja. Umiješajte žlicu brašna i crvenu mljevenu papriku te sve dobro promiješajte i kratko termički obradite.

6. Zapršku prebacite u lonac s povrćem i kobasicama i kuhajte sve zajedno još desetak minuta.

7. Posolite i popaprite po želji. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!

izvor: www.zadovoljna.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
RUČAK
VARIVO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na lokalne izbore?
1. Da, izaći ću - 35,25%
2. Ne, neću izaći - 32,98%
3. Još uvijek ne znam - 31,77%
Ukupno glasova: 14592
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI