Samo 5 sastojaka! Recept za finu pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama

FOTO: Stockfood

17.10.2020. | 10:34 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3450

Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo pet glavnih sastojaka. Donosimo vam recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama koji će voljeti cijela obitelj.

Sastojci:
2 komada pilećih prsa ili 2 zabatka
4 žlice maslaca
250 grama šampinjona
120 ml desertnog vina
120 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar po želji Priprema:
1. Na dvije žlice maslaca prepržite piletinu sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i prekrijte piletinu aluminijskom folijom. Nema veze što se nije termički obradila do kraja, dovršit ćete njezinu pripremu u umaku.

2. Ubacite u tavu preostale dvije žlice maslaca pa na masnoći prepirjajte šampinjone narezane na kriške dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.


3. Podlijte tavu slatkim desertnim vinom ili šerijem i kuhajte sve zajedno oko dvije minute. 4. Ulijte u tavu vrhnje za kuhanje i sol po želji.


5. Vratite u tavu piletinu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak gusne.

6. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji. Dobar tek!

Napomena:

Sol i papar uobičajeni su dio bilo koje smočnice u Hrvata, pa ove začine nismo uključivali u broj potrebnih namirnica za pripremu fine piletine u kremastom umaku s gljivama.Izvor:punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PILETINA
GLJIVE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI