Samo 5 sastojaka! Recept za finu pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama

FOTO: Stockfood

17.10.2020. | 10:34 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3106

Finu večeru možete napraviti u manje od pola sata te sa samo pet glavnih sastojaka. Donosimo vam recept za pečenu piletinu u kremastom umaku s gljivama koji će voljeti cijela obitelj.

Sastojci:
2 komada pilećih prsa ili 2 zabatka
4 žlice maslaca
250 grama šampinjona
120 ml desertnog vina
120 ml vrhnja za kuhanje
sol i papar po želji Priprema:
1. Na dvije žlice maslaca prepržite piletinu sa svake strane dok ne dobije zlatnosmeđu boju. Izvadite iz tave i prekrijte piletinu aluminijskom folijom. Nema veze što se nije termički obradila do kraja, dovršit ćete njezinu pripremu u umaku.

2. Ubacite u tavu preostale dvije žlice maslaca pa na masnoći prepirjajte šampinjone narezane na kriške dok ne omekšaju i ne dobiju zlatnosmeđu boju. Za to će vam biti potrebno dvije do tri minute.


3. Podlijte tavu slatkim desertnim vinom ili šerijem i kuhajte sve zajedno oko dvije minute. 4. Ulijte u tavu vrhnje za kuhanje i sol po želji.


5. Vratite u tavu piletinu, poklopite i pustite da se meso termički obradi do kraja, a umak gusne.

6. Poslužite s kruhom, tjesteninom, rižom ili salatom po želji. Dobar tek!

Napomena:

Sol i papar uobičajeni su dio bilo koje smočnice u Hrvata, pa ove začine nismo uključivali u broj potrebnih namirnica za pripremu fine piletine u kremastom umaku s gljivama.Izvor:punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PILETINA
GLJIVE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI