Slatka nedjelja: Torta s kremom od sira i bobičastog voća

Torta s kremom od sira i bobičastog voća
(FOTO: dobar tek)

29.4.2018. | 09:26 | M.B.
IZVOR: dobartek.hr
Pregleda: 3839

Nedjelja je i za većinu produženi vikend, stoga vam donosimo jedan brzinski recept za proljetnu tortu od sira i voća. U slast!

Za biskvit, pjenasto miksajte jaja i sve šećere, dodajte ulje, nastavite miksati, naizmjence dodajte brašno, prstohvat soli i mlijeko. Kalup za tortu premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj  na 180 °C 35-40 minuta, ovisno o pećnici, provjerite tijesto čačkalicom.Pustite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa i ostavite na rešetku i pustite da se hladi do kraja. Za kremu, prokuhajte smrznuto voće uz dodatak 30 g šećera, usitnite štapnim mikserom, ostavite da se hladi. Namočite listiće želatine u hladnu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko tucite na pari. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema hladi. Mikserom pjenasto razradite sir i umiješajte u kremuTucite vrhnje za šlag. U kremu umiješajte voće. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu lagano umiješajte šlag. Prerežite biskvit, premažite donju koru kremom, poklopite, lagano rukom potisnite, odložite u hladnjak da se krema stegne. Prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu, dekorirajte svježim voćem i listićima mente.Savjet: Prije nego krenete tući vrhnje za šlag, dobro ga ohladite u hladnjaku. 


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
DESERT
TORTA
VOĆE
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI