Slatka nedjelja: Torta s kremom od sira i bobičastog voća

Torta s kremom od sira i bobičastog voća
(FOTO: dobar tek)

29.4.2018. | 09:26 | M.B.
IZVOR: dobartek.hr
Pregleda: 3965

Nedjelja je i za većinu produženi vikend, stoga vam donosimo jedan brzinski recept za proljetnu tortu od sira i voća. U slast!

Za biskvit, pjenasto miksajte jaja i sve šećere, dodajte ulje, nastavite miksati, naizmjence dodajte brašno, prstohvat soli i mlijeko. Kalup za tortu premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj  na 180 °C 35-40 minuta, ovisno o pećnici, provjerite tijesto čačkalicom.Pustite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa i ostavite na rešetku i pustite da se hladi do kraja. Za kremu, prokuhajte smrznuto voće uz dodatak 30 g šećera, usitnite štapnim mikserom, ostavite da se hladi. Namočite listiće želatine u hladnu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko tucite na pari. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema hladi. Mikserom pjenasto razradite sir i umiješajte u kremuTucite vrhnje za šlag. U kremu umiješajte voće. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu lagano umiješajte šlag. Prerežite biskvit, premažite donju koru kremom, poklopite, lagano rukom potisnite, odložite u hladnjak da se krema stegne. Prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu, dekorirajte svježim voćem i listićima mente.Savjet: Prije nego krenete tući vrhnje za šlag, dobro ga ohladite u hladnjaku. 


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
DESERT
TORTA
VOĆE
SIR

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI