Torta s kremom od sira i bobičastog voća
(FOTO: dobar tek)
Nedjelja je i za većinu produženi vikend, stoga vam donosimo jedan brzinski recept za proljetnu tortu od sira i voća. U slast!
Za biskvit, pjenasto miksajte jaja i sve šećere, dodajte ulje, nastavite miksati, naizmjence dodajte brašno, prstohvat soli i mlijeko. Kalup za tortu premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 35-40 minuta, ovisno o pećnici, provjerite tijesto čačkalicom.Pustite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa i ostavite na rešetku i pustite da se hladi do kraja. Za kremu, prokuhajte smrznuto voće uz dodatak 30 g šećera, usitnite štapnim mikserom, ostavite da se hladi. Namočite listiće želatine u hladnu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko tucite na pari. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema hladi. Mikserom pjenasto razradite sir i umiješajte u kremuTucite vrhnje za šlag. U kremu umiješajte voće. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu lagano umiješajte šlag. Prerežite biskvit, premažite donju koru kremom, poklopite, lagano rukom potisnite, odložite u hladnjak da se krema stegne. Prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu, dekorirajte svježim voćem i listićima mente.Savjet: Prije nego krenete tući vrhnje za šlag, dobro ga ohladite u hladnjaku.