Zagrepčanka se zbog posla preselila u Požegu

Marta Krešić (lijevo) doselila se da bi radila u Plesnoj radionici Ilijane Lončar
(FOTO: Mario Nakić)

16.09.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 17060

U vrijeme kada mladi po završetku škole ili fakulteta gledaju kako otići iz Požege i Požeško-slavonske županije u neke perspektivnije i bogatije krajeve zbog posla, uspjeli smo naći jednu osobu koja je iz istog razloga učinila upravo suprotno - preselila se iz Zagreba u Požegu. Da bi radila.

- Nikad prije nisam bila u Požegi, a moji su prvi utisci o ovom gradu pozitivni. Svi su dobri, pitaju me što tu radim i kako to da sam se iz Zagreba odlučila doći baš ovdje - prepričava nam Marta Krešić, 20-godišnja profesionalna plesačica, koja je ovog mjeseca počela raditi u Plesnoj radionici Ilijane Lončar.

- Ovamo me privukao ples. U Zagrebu sam uglavnom bila na zamjenama i to nije bio ozbiljan posao. Završila sam Školu suvremenog plesa Ane Maletić pa mi je želja bila zaposliti se u struci. Nisam znala da ću biti i pedagoginja, ali svidjelo mi se. Volim rad s djecom, požeška su djeca super. Ovdje, za razliku od Zagreba, ima mnogo dječaka koji vježbaju suvremeni ples, dok u Zagrebu oni većinom odabiru hip-hop. Djeca u radionici su iznimno kreativna, pogotovo ona koja dulje vrijeme vježbaju s Ilijanom - kazala je Marta u razgovoru za 034portal.


Za Požegu Marta kaže kako je život usporen i to joj zasad odgovara. Nema puno ljudi noću, ali zato je manje stresa preko dana. Ilijana Lončar, koja je dovela Martu iz Zagreba i zaposlila u svojoj radionici, ne krije svoje zadovoljstvo novom zaposlenicom.


- Morala sam proširiti radionicu i sada nas radi troje. Na tu količinu djece trebalo bi nas biti još više. Marta ima onu smirenost i pedantnost, djeca su je odmah zavoljela. To je jako važno - ustvrdila je Ilijana.

Plesna radionica Ilijane Lončar trenutačno broji oko 120 djece, a upisi su još uvijek u tijeku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI