Uskoro rekonstrukcija pruge prema Velikoj: Vlak će biti triput brži!

Zdravko Ronko s predstavnicima Uprave HŽ-a
(FOTO: Pozega.hr)

11.10.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 9429

Brzina vlaka na pruzi između Požege i Velike uskoro bi se trebala povećati, pa će umjesto sadašnjih 20 km/h vlakovi moći voziti trostruko brže. Za mjesec dana krenut će rekonstrukcija pruge na toj relaciji, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

Požeški gradonačelnik i saborski zastupnik Zdravko Ronko te predstavnici Uprave Hrvatskih željeznica na čelu s predsjednikom Darkom Peričićem na današnjoj su konferenciji za medije izvijestili javnost i o planovima za rekonstrukciju trenutačno "mrtve" pruge Pleternica - Čaglin - Našice, za čiju će rekonstrukciju ugovor potpisati u roku mjesec dana.

Ronko je podsjetio kako je prethodna vlast ukinula prugu prema Našicama jer ne donosi dobit. Građani su pisali peticije, no tadašnja vlast nije imala razumijevanja.


- Dolaskom nove Vlade RH i nove Uprave HŽ, već od početka godine počeli smo lobirati da se riješi pitanje pruge u smislu rekonstrukcije. Obavljen je niz razgovora da bi se kroz niz tih kontakata kroz ministarstvo i Upravu HŽ danas došlo do potpisivanja sporazuma između Grada Požege i HŽ Infrastrukture - kazao je Ronko.


Ukupna investicija u prugu do Velike iznosi 25 milijuna kuna, od čega će Grad Požega uložiti 350.000 za kameni materijal. Darko Peričić je istaknuo kako je upravo gradonačelnik Ronko prvi izašao s idejom i voljom da Grad Požega sufinancira rekonstrukciju pruge.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI