Objedinjeni hitni prijem bit će spreman u studenom (foto)

Hitni prijem - privremeni ulaz
(FOTO: Lidija Galić)

10.10.2013. | Lidija Galić
Pregleda: 15548

Početkom studenog s radom će početi Objedinjeni hitni bolnički prijem u sklopu požeške bolnice. Prema riječima ravnatelja bolnice Željka Glavića u tijeku je utvrđivanje i popravak sitnih nedostataka u pretprijemnom dijelu, nakon čega će 15. listopada biti tehnički pregled. Potom slijedi pregled povjerenstva Ministarstva zdravlja i dobivanje uporabne dozvole.



- Uz prijemnu ambulantu će Objedinjeni hitni bolnički prijem imati sobu za reanimaciju vitalno ugroženih pacijenata, specijalističke ambulante, stacionar za opservaciju sa šest kreveta u sklopu kojeg su sobe za izolaciju te akutni i subakutni nadzor. Uz to prijem će imati malu kiruršku salu i gipsaonicu –pojašnjava ravnatelj Glavić.





Za pacijente to znači bržu uslugu bez suvišnog hodanja od ambulante do ambulante. Sada će cjelokupnu uslugu, odnosno specijalističke preglede dobiti na jednom mjestu te će ili biti zadržani na bolničkom liječenju ili vraćeni kući.



Radovi su počeli početkom lipnja. Vrijedni su sedam milijuna kuna od koji su tri milijuna utrošena za građevinske radove te oko četiri milijuna kuna za opremu među kojom su aparati za ultrazvuk, rentgen itd. Novac je osiguralo Ministarstvo zdravlja putem Svjetske banke u sklopu Projekta unaprjeđenja hitne medicinske službe.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI