Strpljenje im je pri kraju: ¨Više ne vidim razloga za ostanak¨

Dino Poliganović
(FOTO: Igor Pleša)

18.06.2014. | Igor Pleša
Pregleda: 15816

Na području Požeško-slavonske županije, samo je u Pakracu i Lipiku zabilježen negativan trend rasta nezaposlenosti u odnosu na prošlu godinu. Na pakračkom HZZ-u krajem svibnja evidentirano 1.347 nezaposlenih. Od toga, u Lipiku su bile nezaposlene 583, a u Pakracu 764 osobe.

Iako se većina mladih u nedostatku raspoloživih radnih mjesta brzo odlučuje sreću potražiti u drugim sredinama, neki od njih već dugo odgađaju ovu odluku i žele ostati u svome kraju bez obzira na perspektivu. Međutim, i njihovo je strpljenje pri kraju što potvrđuju i naši sugovornici.

Od ljubavi se ne živi


Tomislav Novinc je diplomirano na učiteljskom fakultetu u Petrinji prije 3 godine i, iako je u nekoliko navrata bio zaposlen, stalan posao još uvijek nije uspio naći.




- Nakon završenog fakulteta bilo mi je svejedno gdje ću se zaposliti i slao sam zamolbe po cijeloj Hrvatskoj, no u međuvremenu sam našao djevojku i ona mi je uz obitelj i ljubav prema gradu jedan od razlog zašto još nisam otišao. Za posao u Pakracu spreman sam čekati još godinu dana, a onda ću morati otići - zaključio je Tomislav.

Sada shvaćam da su šanse minimalne

Dino Poliganović završio je srednju fizioterapeutsku školu, a trenutačno je na drugoj godini studija fizioterapije. Nakon što je odradio pripravnički staž prije četiri godine, jedan je u nizu mladih koji bezuspješno pokušavaju pronaći stalan posao.

- Više ne vidim razloga da ostanem u Pakracu jer mislim da sam već ionako predugo čekao, a iskreno ne znam zašto. Naravno, tu su mi prijatelji i obitelj, a postajala je i nada da bih ipak, na ovom području, mogao dobiti posao. Sada shvaćam da su šanse za to minimalne i, ukoliko mi se ukaže prilika negdje drugdje, vjerojatno ću otići - rekao nam je Dino.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI