¨Trebat će jako puno sredstava i pomoći da se šteta sanira¨

Predsjednik Republike Ivo Josipović posjetio je Gradac
(FOTO: Lidija Galić)

22.05.2014. | Lidija Galić
Pregleda: 12285

Predsjednik Republike Ivo Josipović i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, general zbora Drago Lovrić, posjetili su danas Gradac pored Pleternice. Stanovništvo tog sela pretrpjelo je velike štete od poplave.

- Štete su ogromne i domovi još uvijek nisu za život. Trebat će jako, jako puno sredstava i pomoći da se to sanira. Vidim da su ovdje u Gradu Pleternici i u Županiji dobro organizirani, da se popisuju štete i da su procijenili jako dobro gdje je najkritičnije – rekao je predsjednik Josipović nakon obilaska sela te doma obitelji Dravec.




Uz inače teško socijalno stanje njihov je dom u potpunosti potopljen.


- U kući nas živi petero. Suprug je ostao bez posla i šećeraš je. Tu su još sin i snaha te maleni koji ide u drugi razred osnovne škole. Nitko od nas ne radi, imamo kredit i pomoć će nam dobro doći – rekla je Snježana Dravec.

Gradonačelnica Antonija Jozić najavila je da će Grad Pleternica pomoći obitelji Dravec ne samo u saniranju štete od poplave nego i u postavljanju podova i krova na kuću. Dio novca bit će osiguran iz Fonda solidarnosti te proračunskih sredstava Grada.



- Pomoći ćemo i drugima. Procijenili smo da je u ovom trenutku vama pomoć najpotrebnija, a onda ćemo pomagati i ostalima. Ljudi su voljni obaviti radove besplatno, a neki će donirati namještaj i bijelu tehniku tako da vjerujem da ćemo zajedničkim snagama vratiti život u normalu – rekla je gradonačelnica Jozić. Dodala je da od ponedjeljka na pleterničkom području kreće dezinfekcija i deratizacija koja je besplatna.

Župan Alojz Tomašević zatražio je od predsjednika Josipovića konkretnu pomoć u izgradnji brze ceste i akumulacije Kamenska. Pojasnio je da su štete nastale u poplavi veće nego što je vrijednost same investicije te da se na ovom projektu intenzivno radi posljednjih deset mjeseci. Izgradnjom akumulacije riješio bi se problem poplava u županiji te stvorili preduvjeti za razvoj gospodarstva i turizma.














Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI