Smijenjena direktorica ŽRP-a, radio još čeka koncesiju

ŽRP je smješten u bivšoj robnoj kući Slavonka
(FOTO: Vjeran Blašković)

25.04.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 11878

Na skupštini Županijskog radija Požega većinski vlasnik tvrtka Cratis Retis d.o.o. koja ima 51 posto udjela u vlasništvu i većinu glasova na skupštini smijenila je dosadašnju direktoricu Maju Jakobović.

Na skupštini je za novog direktora izabran Srđan Hasić Vuđan, novi čovjek od povjerenja većinskog vlasnika ŽRP-a Josipa Majhera i njegove radijske grupacije Soundset iz Zagreba (tvrtka Cratis Retis d.o.o.). Hasić Vuđan je inače i direktor Radio Broda, a Majherova grupacija Soundset uz ŽRP i Radio Brod vlasnik je u Slavoniji, pored ostalih radio postaja u Hrvatskoj, i osječkog Gradskog radija. Uz tvrtku Cratis Retis suvlasnici ŽRP-a su Županija požeško-slavonska (33%) i Općina Velika (16%).

Utvrđivanje nepravilnosti


Prema riječima novog direktora Srđana Hasića Vuđana, koji će u Požegi biti svaki drugi dan, u tvrtki Cratis Retis trenutno radi unutarnja kontrola koja treba utvrditi i napraviti odluku u smislu odgovornosti dosadašnje direktorice.
- Postoje sumnje da ima napravilnosti, ali to se provjerava - izjavio je Hasić Vuđan. Dodao je kako su u tom smislu prije 10-tak dana i dovedeni zaštitari na ŽRP kako bi se, prema njegovim riječima, spriječilo iznošenje dokumentacije. Zaštitari su dovedeni kako bi se zaštitila imovina tvrtke i ljudi koji su neometano trebali nastaviti raditi svoj posao, rekao je.


Smijenjena direktorica Maja Jakobović u izjavi za 034portal kaže kako je kao direktorica društva postupala odgovorno i u skladu sa svojim ovlastima. Razišli smo se koncepcijski i u primjeni prava i pravnih propisa te poštivanju prava u financijskom i materijalnom poslovanju. Sve ostalo, ako bude potrebno, iznijet ću pred nadležnim tijelima, rekla je.

Treća sreća za koncesiju

Saznajemo i kako ŽRP u dosadašnja dva javljanja na natječaj Vijeća za elektroničke medije nije uspio isposlovati produženje radijske koncesije za područje županije. Na drugi natječaj javio se Radio Slavonija iz Slavonskoga Broda (koji je u konkurentskoj radijskoj grupaciji Total FM), no prijava im nije prošla. Kako nam je rekao novi direktor ŽRP-a Hasić Vuđan sređivanje i odobrenje koncesije za ŽRP očekuje se tijekom lipnja kada bi krenula i nova programska shema radija.

Po njemu na ŽRP-u bi trebalo biti još više lokalnog informativnog programa, a većinski vlasnik radit će i na dodatnoj edukaciji zaposlenika kako bi program bio još kvalitetniji. Rekao je da stečaj tvrtke, iako se spominju i gubitci veći od milijun kuna, nikada nije i neće biti opcija. Dodao je da će vlasnik nakon produženja koncesije uložiti i u tehničku opremu, jer se dugo godina ništa nije ulagalo.

Kako neslužbeno saznajemo vlasnik Cratis Retisa Josip Majher u razgovoru s predstavnicima Županije i Općine Velika iznio je prijedlog da raspišu natječaj za prodaju svojih udjela u vlasništvu Županijskog radija Požega kako bi se njegova tvrtka mogla javiti i tako postati 100% vlasnik ŽRP-a. To je i sukladno propisima Europske unije prema kojima jedinice lokalne samouprave ne mogu imati vlasničke udjele u medijima.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI