Bogat program izmamio Požežane u knjižnicu (foto)

Noć knjige u Požegi
(FOTO: Marina Kvolik)

24.04.2013. | Marina Kvolik
Pregleda: 9219

- Želimo promicati knjigu, čitanje, izdavaštvo i autorstvo - rekla je ravnateljica Gradske knjižnice Požega Jasenka Bešlić na sinoćnjoj Noći knjige u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega. Vrata svih odjela knjižnice bila su otvorena za brojne požeške ljubitelje knjige i dobre zabave.



Posjetitelje su najviše privukli štandovi s knjigama. - Svake godine održavamo razmjenu. Oni koji neke knjige ne trebaju donose nama, a koje trebaju pak uzimaju - kaže ravnateljica koja nije skrivala zadovoljstvo velikim odazivom građana. Građani koji inače ne dolaze u knjižnicu su došli, upisali se i oduševljeni su. Ivana i Maja, koje su također posjetile Noć knjige, rekle su nam kako su prvi puta na razmjeni knjiga i uistinu im se sviđa.









- Super je ideja. Našli smo uglavnom knjige poezije. Uzela sam si "Sarajevski Marlboro" i "Pivo ne ostavlja mrlje kao kava" - rekla nam je Ivana.







Programi su bili izuzeto zanimljivi od izložbi odlično izrađenih straničnika do različitih predstava. Dječji odjel je uz predstavu proslavio 100. rođendan Šegrta Hlapića, izrađivao bedževe i uz dječju igru "Mali detektivi" u potrazi za najboljim citatom. Za svakoga se moglo naći po nešto. Na glazbenom odjelu mogla se pogledati projekcija filma "The Wall" o grupi Pink Floyd, "Zvončica i tajna krila" te različiti nastupi učenika Glazbene škole. Oni malo stariji mogli su sudjelovati na predstavljanju knjige Latice Ivanišević "Slušaj i gledaj, Latice" koja nije skrivala oduševljenje i emocije Požegom.





- Oduševila sam se. Kolika ljubav me veže uz grad. Mislim da ima dijelova u knjizi gdje pišem o gradu i mojoj dadilji Mandici koja je iz Požege - rekla nam je Latica koja tvrdi kako je knjiga samo iscurila iz nje.





Osim razmjene knjiga, ono što je zainteresiralo brojne posjetitelje je dvorište Gradske knjižnice koje je u prvoj fazi adaptacije. - Prostor će biti dostupan svim osobama s posebnim potrebama, što znači da će invalidi moći pristupiti svim dijelovima knjižnice što dosad nisu mogli. Dobit će se novih 1100 kvadrata među kojima će biti prostor za izložbe i promocije knjiga, informatičko središte što će potvrđivati da će knjižnica biti nezaobilazno kulturno, obrazovno, informacijsko središte Grada Požege - ističe ravnateljica Jasenka Bešlić.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI