Svečana primopredaja dužnosti gradonačelnika i zamjenika novom gradonačelniku Požege Darku Puljašiću

Ferdinand Troha, Darko Puljašić, Mario Pilon
(FOTO: M.M.)

09.06.2017. | M.M.
Pregleda: 12520

Zbog stupanja na dužnost bivšeg gradonačelnika službena primopredaja dužnosti u gradu Požegi obavljena je prošloga tjedna te od 1. lipnja Darko Puljašić kao zamjenik gradonačelnika obnaša dužnost gradonačelnika.

Danas su pročelnici Upravnih odjela Grada Požege novo izabranom novom/starom gradonačelniku predali pisana izvješća o obavljanju poslova svoga djelokruga te je održana svečana primopredaja dužnosti zamjenika gradonačelnika koji je obnašao funkciju gradonačelnika novom gradonačelniku Darku Puljašiću.





"Prije svega zahvalio bi Požežankama i Požežanima što su u ovako velikom broju i uistinu s velikim povjerenjem dali glasove meni, HDZ-u, mojim zamjenicima i programu koji smo mi predstavljali u zadnjih mjesec dana.


Smatram da tako nastavljamo kontinuitet jedne dobre i kvalitetne politike koja će brinuti o svim sugrađanima odnosno malima, velikima, starima, o ljudima koji žive u ovom gradu i ovaj grad će nastaviti razvijati se u dobrom smjeru.

Mi smo stalo pričali o zapošljavanju, stvaranju novih radnih mjesta, rastu i razvoju gospodarstva tj. da grad Požega postane konkurentan kako bi kroz administrativne prepreke pomogli tako što ćemo umanjiti i smanjiti naknade kojih se možemo odreći upravo u interesu zapošljavanja.

Prvo obećanje smo ispuniti, a to je Poduzetnički inkubator te ćemo samim tim omogućiti mladim poduzetnicima da od grada Požege dobiju apsolutnu potporu u svome poslovanju i otvaranju novih radnih mjesta te nastavljamo s uređenjem industrijske zone kako bi Požega bila prijatelj građanima ali i poduzetnicima.

Što se tiče poljoprivrede koja je jako važna i bitna, a mi kao centar prerađivačke industrije moramo to ostati i omogućiti sufinanciranje potpomognuto svih onih grana poljoprivrede koje postoje na području našeg grada.

U ruralnom razvoju do sada smo dosta napravili ali ne stajemo tako smo u Vidovcima na EU projekte kandidirali se sa 7 milijuna kuna gdje je 90% iz EU fondova, a ostalih deset posto isto se možemo javiti da budu sufinancirani te napraviti 100%- tno ulaganje kako bi u našem prigradskom naselju podigli standard života.

Po pitanju energetske obnove do sada smo obnovili veliki dio zgrada kroz sredstva Europske unije gdje smo se i dalje nastavili kandidirati i gdje očekujemo velika sredstva iz EU fondova i za višekatnice gdje će naši sugrađani zajednički s našim komunalnim poduzećem ulagati u energetsku zaštitu i smanjiti si troškove.

Pitanje prometne strategije u Požegi odlučit će struka gdje će se napraviti cjelovita analiza rješenja te kao takva primijeniti.

Svi pričamo o turizmu, ali da bi turizam krenuo moramo povećati smještajne kapacitete gdje će grad Požega pomagati poslovnim subjektima koji žele to napraviti i omogućiti našem turizmu još bolju i kvalitetniju ponudu.

Projekt "D38" je gotov i kreće za mjesec dana te će sigurno rasteretiti poveznicu istok – zapad kroz Požegu čime ćemo dobiti jedno kvalitetno rješenje, sigurno rješenje u rasterećivanju ulica u Požegi koje su uske.

EU projekti, zahvaljujući EU uredu pokazali su se dobrim gdje tek sada dolazi vrijeme EU fondova gdje je ministrica Žalac najavila 33 milijuna kuna za naš studentski dom gdje ćemo mi taj posao samo pojačati i kandidirati ti se na sve što možemo kako bi bili što efikasniji i bolji.

Sve one projekte što smo započeli mi ćemo ih završiti kao što je Gradska knjižnica i čitaonica. Brinut ćemo i o udrugama i braniteljima koja se mora vratiti u centar jer su oni naši sugrađani koji su u onom teškom vremenu dali sve od sebe." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić




Uz izabranog gradonačelnika Darka Puljašića izabrani su i njegovi zamjenici odnosno prvi zamjenik je Mario Pilon, a drugi je Ferdinand Troha koji su dugo vremena s Darkom Puljašićem u politici te iza sebe imaju dobre i kvalitetne rezultate."Kao zamjenik gradonačelnika zadužen za gospodarstvo i financije također se zahvaljujem svim građanima na ukazanom povjerenju.




U sljedeće četiri godine naglasak na sve će nam biti na financijsku stabilnost grada Požege, a tu prvenstveno mislimo na podmirenje svih svojih obveza prema dobavljačima, bankama, djelatnicima, provođenu mjera socijalne politike i mjera razvoja grada Požege.

Kao predsjednik skupštine trgovačkog društva Tekija također ću raditi sa stručnim službama na provođenju aglomeracije Požega, projektu u vrijednosti 146 milijuna kuna koji će obuhvatiti apsolutno svu odvodnju na području grada Požege.

Radit ćemo na opskrbi pitkom vodom na području Požege, na istraživanjima i vodocrpilištima Striježevica, Treštanovci i Ramanovci. U obliku svojih mogućnosti nastavit ćemo dalje s projektima vezanim uz gospodarenje otpadom, izgradnju reciklažnih dvorišta, pojačanoj kvalitetnijoj higijeni grada Požege." - rekao je zamjenik gradonačelnika Požege Mario Pilon




"Kako je već rečeno ja također zahvaljujem na povjerenju koje sam dobio zajedno sa mojim kolegama Darkom i Mariom.

U svom djelokrugu bit ću zadužen za društvene djelatnosti, u protekla dva mandata bio sam zamjenik župana gdje sam također bio zadužen za društvene djelatnosti i upoznat sam s djelokrugom djelovanja na svome radnom mjestu.U sljedećem mandatnom razdoblju koje je pred nama vjerujem da ću u suradnji s gradonačelnikom, pročelnicima, stručnim službama i sugrađanima uspjeti podići standarde u predškolskom i školskom odgoju i obrazovanju.

Uz pomoć EU ureda i fondova podupirati razvoje u kulturi kao što su muzej, kazalište, knjižnica i čitaonica.

Kao što je rečeno nastavit ćemo surađivati s udrugama, pratiti njihove potrebe, uvažavati njihove specifičnosti ali isto tako u okviru grada i gradskog proračuna dimenzionirati njihovu aktivnost.

Nastojat ćemo kulturne, turističke tradicionalne vrijednosti ovog grada očuvati i unaprijediti jer Požega je grad bogate kulture i tradicije." rekao je zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha




Nakon prezentiranja svog programa i djelovanja u sljedeće četiri godine gradonačelnik i njegovi zamjenici pristupili su primopredaji te svojim potpisima preuzeli svoje funkcije.










Nakon Svečane primopredaje i konferencije gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici sve prisutne novinare počastili su kavom i ugodnim razgovorom za dobru suradnju.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI