Damir Špančić tvrdi: Huški sam dao sve!

Miroslav Vacek, Damir Špančić i Gojko Brzica ispred Hrvatskog doma dr. F. Tuđman
(FOTO: Mario Barać)

15.05.2013. | Mario Barać
Pregleda: 15608

"Današnji gradonačelnik Pakraca Davor Huška tvrdi da neki kandidati prisvajaju projekte o kojima nisu imali pojma da se rade dok nisu bili završeni. Zaboravio je gradonačelnik kako je došao u gradsku upravu moliti posao 29. studenog 1999. godine, po odlasku iz PBZ, da je posao dobio 2. siječnja 2000. godine na mjestu pročelnika za financije i gospodarstvo. Očito dugo ne pamti jer kao pročelnik, ako je iskren, zna da mu je Damir Špančić dao sve. Osim toga ja sam ga 2004. godine predložio Gradskom odboru HDZ-a Pakraca za gradonačelnika koji je postao imenovanjem, a ne nikakvim izborom."

Tim je riječima Damir Špančić, nezavisni kandidat za gradonačelnika Pakraca ispred liste „Volim Pakrac“ otvorio današnju konferenciju za medije ispred Hrvatskog doma dr. F. Tuđman.

Tiha koalicija HDZ-a i SDP-a


Špančić tvrdi da Huška iznosi neistine po pitanju projekata, a to ilustrira EIB-om 1. – Taj program odobren je 2003. godine i to u iznosu od 34 milijuna kuna, a Huška o tom projektu tada nije imao pojma. Na ključnom sastanku u Ministarstvu obnove smo bili tadašnji dogradonačelnik Gojko Brzica i ja, a sve ovo dokazuje ugovor s ministarstvom kojeg sam u ime grada potpisao ja, a u ime ministarstva zamjenik ministra Ljudevit Herceg, ističe Špančić i dodaje kako su kroz EIB 1 obnovljeni brojni objekti u kojima danas rade Pakračani, ali ističe kako ne broji radna mjesta kao Huška.


Na konstataciju da je u Zoni male privrede otvoreno 400 novih radnih mjesta, koju je Huška iznio na sučeljavanju kandidata, reagirao je Gojko Brzica, kandidat za zamjenika gradonačelnika. – On bi, kao ekonomist trebao znati da su to u stvari privatne investicije, a u prilog mu ne ide niti činjenica da su poduzetnici smješteni u Zoni koju smo praktički mi otvorili još 2001. godine i u nju uložili oko 8 milijuna kuna, ističe Brzica. Kao vijećnik dotaknuo se i, kako je rekao, „tihe koalicije“ HDZ-a i SDP-a u Pakracu tijekom protekle četiri godine. Ističe kako je proračun konstantno bio u manjku između 4 i 6 milijuna kuna da bi na kraju minus bio sveden na 600.000 kuna, ali intervencijom današnje SDP-ove vlade koja je pakračkom proračunu dala pomoć od 1,9 milijuna kuna.

– Dokaz da su u Pakracu HDZ i SDP ustvari lice i naličje je veliki plakat u Aleji kestenova gdje je na jednoj strani plakat HDZ-a, a na drugoj SDP-ov, tvrdi Brzica.


Sadašnjost - Vacek, Špančić i Brzica ispred Srednje škole Pakrac

Špančić i Brzica podsjećaju da je Huška 2005. godine ponudio ostavku ako „Papuk“ ode u stečaj, a zamjeraju mu i što je bio suzdržan u Saboru, prilikom glasovanja o ukidanju suda u Pakracu.

Ekser-aga iz Pleternice

- Protiv ostanka suda u Pakracu je tada glasovao i Franjo Lucić koji je na nedavnom predizbornom skupu HDZ-a u Pakracu vrlo ružno govorio o meni osobno. Nisam potekao iz HDZ-a, kako on tvrdi, nego sam ga stvarao u Pakracu u kojem je tada vladala po život opasna atmosfera, gdje se svake večeri bacao dinamit i gdje su ubijani hrvatski policajci u noćnim patrolama. Dakle, bio sam aktivan u HDZ-u od samih početaka za razliku nekog "ekser-age" iz Pleternice koji je u HDZ ušao, na nagovor, 1995. ili 96. godine. Ratovao sam na nultoj liniji obrane Pakraca za razliku od pojedinca koji je u to vrijeme čekao da vidi tko će biti pobjednik u Domovinskom ratu. U vrijeme mog ratnog puta, tijekom kojeg sam dva puta ranjen, moj nasljednik Davor Huška je negdje kod Hamburga slagao kapute u nekom skladištu tekstilne industrije, rekao je Špančić.

Dodao je i kako je gradski proračun 2004. godine kada je odlazio s dužnosti gradonačelnika bio 24,4 milijuna kuna.

– Poznato je da je jedna firma s područja naše županije dugi niz godina dugovala Hrvatskim šumama gotovo jedan godišnji proračun iz 2012. godine na čijem je čelu bio Huška, ističe Špančić.

On i Brzica pozvali su ovom prilikom sve Pakračanke i Pakračane da dođu u petak 17. svibnja pred Hrvatski dom gdje će u 20 sati održati veliki predizborni skup. Pozvali su i da izađu na izbore 19. svibnja i podrže Špančiča i Brzicu kao kandidate, ali i ljude s liste „Volim Pakrac“ kojoj je Špančić nositelj, a na kojoj su redom Viktor Šeparović, Miroslav Vacek, Zlatko Ančić, Zlatko Osmak, Danica Hodak, Vjekoslav Šuperina, Antun Bruneta, Branka Šuperina, Violeta Vonić, Josipa Lucić, Mirko Mirosavljević, Matija Kulhavi, Josip Josipović i Gojko Brzica.

Znanje, zajedništvo i nova radna mjesta

- Mi nudimo znanje, zajedništvo, nudimo budućnost, konkretne projekte i nova radna mjesta. Danas u Pakrac dolaze predstavnici projektantske kuće iz Zagreba koji će predati zahtjev za lokacijsku dozvolu za izgradnju tvornice na zemljištu bivšeg Papuka što u skoroj budućnosti znači otvaranje 200 novih radnih mjesta. To je dokaz da naši najavljeni projekti nisu prazne priče, naglasio je Gojko Brzica, a konferenciju je zaključio Špančić.


Budućnost - Vacek, Špančić i Brzica na Papuku gdje će biti izgrađena tvornica

– Upsrkos svega izrečenog o čelnicima pakračkog i županijskog HDZ-a, s obzirom da sam u Pakracu stvarao tu stranku siguran sam da će znatan broj mojih birača dati podršku koalicijskoj listi HDZ-HSP AS na županijskom nivou, što ću učiniti i sam, zaključio je Špančić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI