Dva dana tamburaških poslastica na Zlatnim žicama Slavonije

Ivan Enjingi i Marko Baričević
(FOTO: Vjeran Blašković)

29.08.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 14079

Programsku koncepciju, ali i stavove povodom nedavnih događaja oko darivanja zaštitnog znaka festivala Gradu Požegi iznijeli su danas direktor festivala Zlatne žice Slavonije u Kutjevu Ivan Enjingi i potpredsjednik Upravnog odbora Glazbenog festivala Zlatne žice Slavonije, Kutjevo 2011. Marko Baričević.

Kutjevačka berba grožđa

Prve večeri festivala, 2. rujna, u 18 sati na ulicama Kutjeva održavat će se kutjevačka berba grožđa u kojoj će sudjelovati 9 kulturno-umjetničkih društava, konjanici i limena glazba, a na kojoj će biti prikazano sve ono što prati tradicionalnu berbu grožđa.


Središnji događaj prve večeri počinje u 21 sat nastupom Tamburaškog orkestra HRT-a i prijatelja pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda, nakon čega će koncert održati Gazde.
Drugog dana festivala (subota, 3. rujan) u 20 sati počinje revijalni koncert Tamburaškog orkestra Policijske Akademije, Somborskog tamburaškog društva i Slavonskog sna, dok Večer novih tamburaških pjesama počinje u 21 sat.


Prema riječima Ivana Enjingija festivalska događanja reportažno će povremenim uključivanjima u program pratiti Nova TV. Punjenje 1.300 butelja festivalskog vina održat će se u srijedu, 31. kolovoza u 19 sati, što će također popratiti Nova TV.

Znak i ime su naši!

- Zaštitni znak i ime festivala pripadaju Glazbenom društvu Zlatne žice Požega. To je tako već 20 godina, a tako će biti i ubuduće - rekao je Marko Baričević ponavljajući kako je zaštitni znak grafički oblikovala Mira Babić 1990. godine, a 1993. godine znak je samo redizajniran. O tome je 034portal pisao u tekstu pod naslovom "Baričević: Plešić nije autorica zaštitnog znaka festivala".

Priču oko zaštitnog znaka festivala GD Zlatne žice smatra otimačinom, za što su izdali danas i izjavu za javnost. U njoj kažu kako je kaznena prijava po tom pitanju već u Uredu glavnog državnog odvjetnika, kao i izjava o autorskom pravu kod javnog bilježnika u kojemu autorica zaštitnog znaka Mira Babić govori da je znak izradila ona te prava prenijela na Ivana Enjingija.

Dodaju i kako je već pokrenut postupak vraćanja prava korištenja zaštitnog znaka GD Zlatne žice Požega na čemu radi nekoliko odvjetnika.

Više o kutjevačkom festivalu Zlatne žice Slavonije pročitajte na njihovim internetskim stranicama: www.pozeskifestival.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI