Pakrac: Više od 50 četvornih kilometara još uvijek pod minama

Ilustracija: Razminiranje
(FOTO: PIXSELL)

27.07.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 10285

Novi projekt razminiravanja na pakračkom području započeo je danas i trajat će idućih dvadesetak dana. Riječ je o 39,5 tisuća četvornih metara miniranog područja gospodarske jedinice Pakračka gora - zapadni Papuk. Zbog toga će dolaziti do povremenog prekidanja prometa na cesti između Pakraca i Požege.

Ukupna vrijednost razminiranja je oko 400.000 kuna s PDV-om. Hrvatske šume su investitor, izvođač je tvrtka Titan iz Trenkova, a ugovoreni rok za dovršetak je 20 radnih dana, saznajemo u Hrvatskom centru za razminiranje.

- Dosadašnja tri projekta su već gotova ili u fazi završavanja, a radi se o područjima Toranj - Gornja Obrijež - Donji Grahovljani, Mijači - Španovica i Kalvarija u Pakracu. U Požeško-slavonskoj županiji ostalo je još 59,3 četvornih kilometara miniranog područja, od čega 50,5 otpada na grad Pakrac i okolna sela, dok se manji dio odnosi na grad Lipik i općinu Velika - rekao je Mladen Crnković, predstojnik HCR-a.


Iz Hrvatskog autokluba javljaju kako će do 19. kolovoza svakog dana biti povremeno zatvorena državna cesta Pakrac - Požega na mjestu između Mijača i Španovice od 8 do 18 sati.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI