Neferović ispunio obećanje, 10.07 otvorenje novih bazena

Gradski bazeni
(FOTO: Mladen Mirković)

08.07.2016. | Mladen Mirković
Pregleda: 16651

Dva dana je do otvaranja novouređenih požeških gradskih bazena. Nakon 63 godine Požežani i Požežanke će moći uživati u moderno izgrađenim bazenima.

Jučer je na bazenima odrađena tehnička ispravnost koja je prošla s odličnom ocjenom, a danas je voda iz oba bazena prošla kroz filtere kako bi bila spremna i provjerena za prve kupače i otvorenje koje će biti u nedjelju 10.07.

Djelatnike komunalca smo danas zatekli kako uređuju bazene po pitanju zelenila i cvijeća, isto kao djelatnike PZC-a koji su obilježavali parkirališna mjesta.









Bazeni će imati novi ulaz koji će biti sa lijeve strane zgrade Kuglane te će se ulaziti kroz haustor prateće zgrade s toaletom, tuševima i garderobom. S desne strane će osobe s posebnim potrebama i invalidi ulaziti, a s lijeve svi ostali posjetitelji i kupači.

Projekt od deset i pol milijuna kuna kojemu je glavni izvođač bila firma Presoflex Gradnja d.o.o. iz Požege sadrži veliki bazen (olimpijski) koji je 50 metara i 6 centimetara po dužini s 25 metara i 6 centimetara po širini, mali bazen za djecu 25 metara dužine s 12 metara širine, tuševima, klupama, kafićem, košarkaškim igralištem kojemu sutra stižu koševi te odbojkaškim igralištem koje je na pijesku. - rekao nam je voditelj gradilišta ispred firme Presoflex Gradnja d.o.o. na bazenima Zdravko Pažin
















Sva prljavština koja je sitna i nalazi se u bazenu čisti se robotom koji će se puštati u funkciju po noći kako bi bazen bio čist, a lišće i ostale veće stvari će se zaustavljati na rešetkama odvodnih kanala i manualno uklanjati.

Bazeni će se jednom godišnje prazniti i ponovno puniti. Da bi to bilo moguće i izvodivo u strojarnici se za to brinu posebne pumpe, rezervoari i cisterne s već pripremitom profiltriranom i kemijski provjerenom vodom. Svaki dan po dva puta se voda izuzima na analizu kroz kompjutore u kemijskom laboratoriju kako bi bila sigurna za kupače i sve posjetitelje bazena – pojasnio je Zdravko











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI