Kaptol preokretom izbio na vrh, Papuk i Kutjevo bez bodova

Jakšić
(FOTO: Sportalo)

13.09.2016. | 034 Portal/Sportalo
Pregleda: 8727

Odigrano je drugo kolo 1. ŽNL Požeško slavonske, a na vrhu su se Požegi s maksimalnim učinkom priključili Kaptol i Jakišić koji su slavili na svojim terenima.

Kaptol – Papuk  4:2

Strijelci su bili u punom pogonu u prvih 45 minuta utakmice u Kaptolu. Gosti su na brzinu poveli golovima Kljajića i Adžage, no najprije na 1:2 smanjuje Josip Pavić, a onda na scenu stupa Branko Sadilek i s tri pogotka ostavlja bodove u Kaptolu.


– Odmah smo u prvom napadu dobili gol iz prekida, ubrzo i drugi ali dečki su onda pokazali karakteri već do poluvremena smo preokrenuli i na kraju mislim da smo zasluženo pobjedili. Loše smo ušli u utakmicu, ali mogu reći da smo dobro odigrali. Čestitke i jednima i drugima na dobrom nogometu, jako mi je drago i da je bilo puno ljudi, nadam se da ćemo i nastaviti u ovakvom ritmu – rekao nam je trener Kaptola Krešimir Poleti.


– Odlično smo otvorili utakmicu i onda tri kornera i tri gola za Kaptol. Utakmica je bila fer i korektna, otvoreno s obje strane što i sam rezultat govori. Moglo je to otići i na jednu i na drugu stranu, domaćin je ovoga puta bio nešto sretniji i naravno da im čestitam na pobjedi. Mi se okrećemo sljedećoj domaćoj utakmici gdje moramo uzeti bodove – najavljuje Dražen Kljajić, trener Veličana.

Kutjevo – Lipik 1925  1:2

U Kutjevu se dogodilo iznenađenje, Lipik je nakon teškog stradavanja u prvom kolu slavio na gostovanju i pokazao da ima kvalitetu za 1. ŽNL. U dvije minute, od 50 do 52 gosti su dva puta zabili i osigurali pobjedu pogocima Briševca i najboljeg pojedinca utakmice Osmanovića. Ante Budimir je vratio nadu Zelenima u 75. minuti, no u konačnici bodovi ipak odlaze u Lipik.

– Imali smo u prvom poluvremenu 4 lijepe situacije iz kojih smo morali zabiti, ali nismo pa se na odmor otišlo bez golove. U otvaranju drugog poluvremena smo dobili gol i onda smo morali krenuti u napad pa su oni to iskoristili i zabili drugi. Imali smo dosta prilika, mislim da smo zaslužili barem bod, ali na kraju se ne piše šta si zaslužio nego što si osvojio. Mi smo bili i bez 4 važna igrača, no to nije opravdanje, moramo se spremiti za sljedeće gostovanje – rekao nam je trener domaćih Zlatko Botički.

– Bila je dobra utakmica, čvrsta ali fer i korektna utakmica. Bilo je puno šansi na obje strane, iako mislim da smo mi imali u konačnici više onih čistih, posebno kada smo poveli pa se Kutjevo moralo otvoriti. Mislim da je pobjeda zaslužena i moram čestitati svojoj momčadi na prikazanom na prekrasnom kutjevačkom travnjaku – rekao je zadovoljni Dinko Bešlić.

Sloga – Croatia  0:3

Lokalni derbi koji uvijek nosi posebne emocije, ovoga puta ih je nosio još više. Iako su već bili na suprotnim stranama u pripremama, sada je čitava regementa bivših igrača igrala protiv svojih bivših klubova u službenoj utakmici. Oni koji su se protekle sezone borili za naslov u dresu Sloge su se pokazali kao bolji, pa su ovoga puta u dresu Croatije osvojili bodove u Trenkovu. Gosti su sve riješili u desetak minuta kada su postigli sva tri pogotka, a u tome su im svesrdno pomagali i domaći igrači koji su ih častili velikim greškama, a prvi gol su si i sami zabili. Preostala dva postigli su Bičanić i bivši igrač Sloge Anto Šipura.

– Prvo poluvrijeme smo bili ravnopravni i onda smo u drugom dijelu iz naših grešaka dobili tri gola. Čestitam Croatiji na zasluženoj pobjedi, ništa nam drugo ne preostaje. Mi smo i prije sezone znali da ćemo se boriti za ostanak, to nam očito i slijedi. Do polusezone moramo pokušati skupiti koliko možemo više bodove, na zimu se pojačati i pokušati izboriti ostanak na proljeće – kazao nam je Jurica Bešlić, trener Sloge.

– Mogli smo prvo poluvrijeme i gubiti, naš golman je obranio dvije dobre prilike Sloge. Bili smo bolji tokom čitave utakmice, ali oni su stvorili te prilike, a u nastavku smo još malo pojačali, a nakon prvog gola sve je bilo lakše. Utakmica je bila korektna s obje strane, a ponašanje svih za svaku pohvalu – izjava je Bernarda Raguža, trenera Croatije.

BSK  –  Dinamo  2:1

Bučani su na svojoj Hrvatskinji došli do prve pobjede u novoj sezoni i pokazali da će biti odlični kako smo i najavljivali. Luka Novinc doveo je u vodstvo goste već u 14. minuti, a Dinamo je dobrom igrom parirao domaćinu sve do same završnice kada junak utakmice Mario Jelić s dva pogotka preokreće i donosi slavlje Žutima.

– Borbena i žustra utakmica u kojoj smo na kraju ostali kratkih rukava. Odigrali smo jako dobro, mislim da smo zaslužili barem bod, no domaćinu sve čestitke na pobjedi. Mislim da su gledatelji mogli biti zadovoljni onim što su vidjeli – kratko nam je rekao trener Dinama Milan Tomljenović.

– Gubili smo na poluvremenu pa u završnici preokrenuli i moramo biti zadovoljni pobjedom i bodovima. Gosti su bili fer i korektni, suđenje dobro, zaista moramo biti zadovoljni nakon utakmice – ne skriva zadovoljstvo predsjednik BSK-a Danijel Hel.

Jakšić – Slaven  3:0

U Jakšiću su ostali novi bodovi, pa se domaćin sada nalazi pri samom vrhu s maksimalnih 6 bodova. Poveli su Jakšićani u 18. minuti iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca, a kasnije se pokazalo da je to možda i jedina ključna odluka suca koja je bila ispravna. Drugi pogodak je do tada mirnu utakmicu pretvorio u pravi mali rat, naguravanja i bezobrazni faulovi su se redali kao na tekućoj vrpci u čemu se sudac poprilično pogubio. Posebno se to vidjelo kod 3 pogotka domaćina, koji je ponovno bio iz kaznenog udarca. Glavni sudac je najprije pokazao na slobodni udarac, pa se objašnjavao i s jednima i s drugima 5 minuta, da bi tek tada uočio da mu pomoćnik sugerira da je jedanaesterac. U samoj završnici prvog poluvremena pokazana su i dva crvena kartona, po jedan na svaku stranu. Igrač Slavena Ivica Zeba dobio je drugi žuti zbog starta na Matea Palametu, koji je dobio izravni crveni karton zbog udaranja protivnika. Ali ono što je napravio nakon toga je za svaku osudu, pljuvanje u lice je dno, a upravo to je napravio glavnom sucu. Takve "igrače” bi trebalo maknuti s nogometnih travnjaka! Kaznene udarce za domaćina je rutinski realizirao kapetan Domagoj Kovačević, dok je preostali pogodio Ante Jukić. U konačnici se sa zadnjim sučevim zviždukom sve smirilo, a to je i najvažnije u čitavoj toj priči.

– Izgubili smo zbog svojih gluposti. Sva tri gola su pala nakon naših nepotrebnih kompliciranja u obrani, što je domaćin odlično kažnjavao. Sigurno su nas jako poremetile i ozljede na samom početku utakmice, već u 10 minuti smo morali napraviti dvije izmjene. O suđenju ne bih ništa govorio, čestitam Jakšiću na pobjedi, a mi se moramo konsolidirati, malo nekakve stvari bolje posložiti, prije svega u glavama – rekao je trener Slavena Darko Čengić, dok trenera domaćina Darija Pažina zbog poslovnih obveza nismo uspjeli kontaktirati nakon utakmice.



izvor:www.sportalo.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI