¨Znamo štedjeti i biti odgovorni. Trošimo koliko imamo, ni lipe više¨

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva
(FOTO: Lidija Galić)

07.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10241

"Kada smo preuzeli upravljanje Gradom obveze su bile 7,2 milijuna kuna. Od toga su obveze prema dobavljačima bile 4,5 milijun kuna dok one danas iznose 1,4 milijuna kuna. Bude li se proračun punio kao u prvih šest mjeseci, uz kontroliranu potrošnju u okvirima proračuna te uz naplatu obveza koje Grad potražuje, planiramo taj dug smanjiti na 500 tisuća kuna. Starih dugova uskoro neće biti, a novac ćemo usmjeriti u razvoj gospodarstva i komunalnu infrastrukturu te veća sredstva za rad udruga i klubova koji podižu kvalitetu življenja u gradu", rekao je gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana Male Gospe.






Podsjetio je na neke od projekata realiziranih u proteklih godinu dana, a to su uređenje groblja i vatrogasnog doma u Bektežu, proširenje mjesnog doma u Bjeliševcu, uređenje groblja i mrtvačnice u Šumanovcu. 90 tisuća kuna uloženo je za izgradnju vatrogasnog spremišta u Vetovu te uređenje svlačionica na nogometnom igralištu, saniranje kanala i puteva nakon poplava, uređenje mjesnog doma u Venju, elektroinstalacije u kapelici i uređenje vatrogasnog doma u Mitrovcu, pomoć pri obnovi doma u Lukaču te pomoć pri uređenju doma u Grabarju. Ulagalo se u infrastrukturu, školstvo i dječje vrtiće, te građanima kroz socijalni program.






- Znamo štedjeti i biti odgovorni u trošenju proračunskog novca. Trošak javne rasvjete smanjili smo za 80 tisuća kuna godišnje, organizirali smo manifestacije bez probijanja troškova. Trošimo koliko imamo, ni lipe više. Nastojimo bespotrebne troškove svesti na minimum – zaključuje Budimir. Prozvao je Vladu RH da je nerazumnim odlukama opteretila lokalnu samoupravu.

Podsjetio je na EU projekte kojima će biti realizirane kapitalne investicije na području Kutjeva među kojima su kanalizacija u Bektežu, Kuća Graševine, obilaznica Vetovo, itd.





- Unatoč svim brigama koje nas more, u Kutjevu je danas ugodno živjeti. Zadovoljstvo građana, kvaliteta života i svakodnevica u gradu i području grada Kutjeva istinski je test za sve nas. Nikad ne smijemo zaboraviti kako smo izabrani u Gradsko vijeće da bismo donosili kvalitetne i odgovorne odluke koje će našim sugrađanima poboljšati kvalitetu života – rekla je na svečanoj sjednici Josipa Miličević, predsjednica Gradskog vijeća Kutjeva.

- Na veliku žalost, svjedoci smo odlaska mladih obitelji koje zbog recesije napuštaju ove krajeve i naš grad te odlaze dalje u potrazi za poslom. Zato smo danas pozvali vas, naše gospodarstvenike, da bismo iskazali koliko smo ponosni i zahvalni na vašem doprinosu u razvoju grada, svjesni vaše svakodnevne borbe u vremenima recesije i krize morala kako biste zadržali radna mjesta i stvorili nova – dodala je.





U povodu Dana grada dodijeljene su zahvalnice pojedincima i tvrtkama s područja Kutjeva, a dobili su ih obrtnik Mladen Grozdanoski, Kutjevo d.d., Udruga Kutjevački vinari, dr. Darko Dujmović, Matej Mitrović, igrač NK Rijeke i Matej Paulić za uspjehe u obrazovanju.















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI