Upoznajte Rogera: Klokan od 2 metra i 100 kg može jednim udarcem usmrtiti čovjeka (foto)

Klokan Roger
(FOTO: The Kangaroo Sanctuary)

05.06.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 15978

Upoznajte Rogera, 9-godišnjeg crvenog klokana koji živi u Rezervatu za klokane Alice Springs na sjeveru Australije. Roger je jedan od 200-tinjak napuštenih mladunaca koje je Chris Barnes, poznatiji po nadimku "Brogla - Kangaroo Dundee" pronašao u divljini i pružio im utočište u svome rezervatu, ali Roger se od drugih klokana istaknuo svojom tjelesnom osobnošću i snagom.



Ovaj "superklokan" je visok oko 2 metra i težak oko 100 kilograma, a Barnes kaže da će vjerojatno još narasti. Trenutno mu je omiljeni hobi uništavanje metalnih predmeta kao što su kante s vodom. Iako ima izrazito snažne ruke, njegove noge su zapravo prava opasnost za bilo koga tko bi ga napao. Prema Barnesovim riječima, dovoljan je samo jedan Rogerov udarac nogom da usmrti čovjeka na mjestu. Svoje vještine rado isprobava u igri s drugim klokanima, a što veći naraste, veće su mu šanse sa ženkama.





Ovako je Roger izgledao kad ga je Barnes pronašao:


Fotografije: The Kangaroo Sanctuary Alice Springs



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI