Tiramisu
(FOTO: Shutterstock)
Iskoristite do kraja sezonu kestena i isprobajte kako je fin kao dodatak jednom od najdražih kremastih deserata. Naravno, u pitanju je tiramisu koji uz pomoć kestena postaje još ukusniji.
Sastojci za tiramisu s kestenom: ž
100 grama šećera u prahu
3 dcl slatkog vrhnja
200 grama kesten-pirea
400 grama mascarponea
2 dcl jake crne kave
5 velikih žlica amaretta piškote kakao
Tiramisu s kestenom - priprema:
Kesten-pire stavite u blender,dodajte mu 1 dcl slatkog vrhnja i blendajte kratko dok ne dobijete glatku homogenu smjesu. Možete koristiti i štapni mikser ako nemate blender.
Od preostalih 2 dcl slatkog vrhnja istucite šlag.U mascarpone dodajte šećer u prahu i miksajte dok se sastojci ne povežu. Zatim dodajte kesten i promiksajte. Na kraju dodajte šlag i ručno ga špatulom, kuhačom ili žlicom povežite s kremom.
U tanjuru ili zdjelici pomiješajte kavu i amaretto.Pripremite čaše u kojima ćete servirati tiramisu. Uzmite dvije piškote, namočite ih kratko u mješavinu kave i amaretta, rastrgajte i stavite na dno čaše. Dodajte veliku žlicu kreme, zatim opet stavite red piškota pa žlicu kreme i na kraju sve posipajte kakaom. Punite čašice dok ne potrošite kremu.
SAVJET: umjesto amaretta možete korisititi rum ako vam serviranje u čašicama, nije praktično slažite slojeve u jednu posudu po želji
izvor: zadovoljna.hr