Pohana piletina
(FOTO: Shutterstock)
Pileća prsa se tijekom pečenja vrlo lako presuše, pa ne čudi što je njihova termička obrada veliki izazov – kako za poznate chefove, ali domaće kuhare.
Želite li da piletina ostane sočna, a pritom imaju mnogo okusa – ispohajte je po našim uputama. Pileća prsa bez kosti narežite na tanje filete i izravnajte batom za meso, premažite senfom Dijon, a potom uvaljate u krušne mrvice koje ste začinili s nešto kajenskog papra i naribanog parmezana.
Sve zajedno kratko ispecite u vrućem ulju, pa poslužite sa svježim peršinom uz prilog po želji. Za pripremu ovog jela bit će vam potrebno tek oko 20-ak minuta.
Ako nemate senf Dijon možete upotrijebiti i onaj običan. Ako, pak želite da piletina bude ekstra hrskava – upotrijebite panko krušne mrvice.
Sastojci:
4 pilećih prsa
100 g krušnih mrvica
80 g Dijon senfa
20 g naribanog parmezana
malo kajenskog papra po želji
sol po želji
biljno ulje za prženje
peršin za posluživanje
Priprema:
U zdjeli pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i kajenski papar.U drugu zdjelu stavite senf.Narežite piletinu na filete i istucite ih batom za meso na debljinu oko jednog centimetra.
Umočite piletinu u senf, a potom je prekrijte krušnim mrvicama.
Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Zagrijte ulje u tavi, pa kratko ispecite piletinu.Pecite piletinu s obje strane dok se termički ne obradi do kraja, a površina ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
Za to će vam piti potrebno oko 10-ak minuta.Poslužite je s nešto svježeg peršina uz prilog po želji. Dobar tek!
izvor: Pun kufer