Trik za najfiniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

FOTO: Getty Images

11.7.2020. | 09:10 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3935

Ova metoda kuhanja kukuruza jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno...

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. No samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.


Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 litra vode
200 ml mlijeka
115 grama maslaca
1 čajna žlica soli


Priprema:
1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

2. U velikom loncu zagrijte vodu.

3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEP
KUKURUZ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI