>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
24°C
11 lip.
26°C
>
Pozega
5 lip.
31°C
6 lip.
30°C
7 lip.
30°C
8 lip.
31°C
9 lip.
23°C
10 lip.
24°C
11 lip.
26°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Trik za najfiniji kuhani kukuruz koji se topi u ustima

FOTO: Getty Images

11.7.2020. | 09:10 | Punkufer.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 4493

Ova metoda kuhanja kukuruza jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno...

Postoji više načina za kuhanje kukuruza. No samo će jedan ostati u neponovljivom sjećanju – onaj što se kuha u kremastoj kupki od mlijeka i maslaca.

Ova metoda kuhanja kukuruza popularna je na srednjem zapadu u Sjedinjenim Američkim Državama, a jamči da će svako zrno kukuruza biti mekano, slatko i sočno.


Sastojci:
5 klipova mladog kukuruza
1 litra vode
200 ml mlijeka
115 grama maslaca
1 čajna žlica soli


Priprema:
1. Očistite kukuruz i prepolovite ga napola.

2. U velikom loncu zagrijte vodu.

3. Kad voda zavrije, dodajte joj mlijeko i maslac.

4. Posolite kupku pa dodajte komadiće mladog kukuruza.

5. Djelomično poklopite lonac i kuhajte kukuruz oko deset minuta, odnosno dok zrna ne omekšaju. Dobar tek!

Izvor: punkufer.dnevnik.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEP
KUKURUZ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI