Trik za najmekšu piletinu u kremastom umaku

Piletina u umaku
(FOTO: getty images)

2.10.2021. | 10:17 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 8195

Mariniranjem u jogurtu piletina postaje mekša, a kako biste joj pružili dodatnu aromu poigrajte se začinima poput kurkume i đumbira. Jogurt se odlično slaže i s kombinacijom kopra i peršina, a imate li više vremena za kuhanje dobrodošli su i sastojci poput luka i crvene paprike kojima možete "pojačati" umak.

Sastojci za piletinu s jogurtom i senfom:


2 veća fileta pilećih prsa
1 dl vrhnja
2 žlice jogurta
2 žličice senfa
1 žličica sjeckanog đumbira


Za marinadu:


2 žlice jogurta
2 žličice kurkume
1 žlica senfa
3 žlice soka od naranče
sol, papar

Priprema:

1. Izmiješajte sastojke za marinadu, uvaljajte piletinu i poklopite pa ostavite u hladnjaku najmanje dva sata.

2. Izvadite meso iz marinade i pržite piletinu u tavi sa svake strane oko osam minuta.

3. Prelijte mješavinom vrhnja, senfa i jogurta i ubacite đumbir pa ostavite neka krčka dok se ne reducira. Prema želji dodajte soli i papra. Poslužite s omiljenim prilogom ili salatom.   

izvor: www.punkufer.hr


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
PILETINA
UMAK
HRANA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI