FOTO: Getty images
U ovako pripremljenom fileu od pilećih prsa uživat će i oni koji misle da ne vole "bijelo" meso. Sastojci koji se savršeno nadopunjuju prvi su dio tajne uspjeha ovog recepta.
Mozzarella,cheddari senfstvorit će kremastu aromatičnu jezgru, a kriške slanine zaslužne su za drugi dio uspjeha – hrskavi omotač i meso ispod njega koje se nije isušilo, nego je ostalo prekrasno sočno.
Količina sastojaka u receptu koji donosimo nahranit će četvero ljudi, ali jednostavno možete prepoloviti ili udvostručiti količine prema svojim potrebama.
Piletina punjena senfom sjajno će se slagati s pečenim ili kuhanim povrćem, mladim krumpirom ili miješanim salatama.
Osim izvrsnom kombinacijom okusa, ovaj će vas recept osvojiti i svojom jednostavnošću. Za pripremu će vam trebati jedva desetak minuta, a piletina se potom peče još 20, što vam taman daje vremena da smislite prilog i postavite stol.
Sastojci za pileća prsa punjena sirom i senfom:
125 gmozzarelleu vodi, natrgane na male komadiće
50 g jakogcheddara, naribanog
1 žlicadijonsenfa
4 fileta pilećih prsa bez kože i kostiju
8 dugih kriški dimljene slanine
Priprema pilećih prsa punjenih sirom i senfom: Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Pomiješajte sireve i senf. Zarežite prorez na bočnoj strani svakog komada pilećih prsa, a zatim dobiveni džep napunite mješavinom senfa i sira. Zamotajte svaki komad punjenih prsa s dvije trake slanine – ne prečvrsto, ali dovoljno čvrsto da drže prsa zatvorenim. Začinite po želji, stavite na lim za pečenje i pecite 20-25 minuta. Poslužite i uživajte.
(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)