Raskol u požeškom HDSSB-u, Rašić suspendiran

Dražen Đurović, Miro Rašić i Pavo Kudrić
(FOTO: Mario Nakić)

18.06.2013. | Mario Nakić
Pregleda: 12536

Burna rasprava vodila se na večerašnjem sastanku u prostoriji požeškog HDSSB-a. Sve je kulminiralo kada je Miro Rašić, dosadašnji predsjednik Gradskog odbora prosvjedno napustio sastanak, a veći dio nazočnih je pošao za njim.

Danas je, naime, stigla odluka središnjice HDSSB-a iz Osijeka o Rašićevoj suspenziji na stranačka prava i dužnosti. U odluci, koju potpisuje predsjednik stranke Vladimir Šišljagić, stoji kako je Sud časti HDSSB-a procijenio da je Rašić svojim djelovanjem bitno naštetio ugledu i interesima HDSSB-a. O čemu se zapravo radi nitko nije znao reći, a Rašić i njegovi kolege tvrde da je to politička odluka za koju je u Osijeku lobirao predsjednik požeško-slavonskog HDSSB-a Dražen Đurović.

Čini se da je Rašićev najveći "grijeh" bila odluka Gradskog odbora o suradnji u Gradskom vijeću grada Požege.


- Gradski odbor je demokratskim glasanjem donio odluku kako ćemo u Gradskom vijeću ići u blok s Nezavisnom listom Nine Smolčića te da ćemo poduprijeti formiranje vlasti s HDZ-om. Međutim, trpimo pritiske iz vrha stranke, oni traže da mi opstruiramo sjednice požeškog Gradskog vijeća i Županijske skupštine - rekao je Rašić i dodaje kako ne namjerava dati stranci svoj mandat u Gradskom vijeću. Bio je jako oštar prema Đuroviću:


- Objasnite ljudima sve što se priča već mjesecima, o svim zakulisnim igrama. Što ste radili na kavi s Cesarikom dan prije prvog kruga izbora, a onda na kavi s Ronkom na dan drugog kruga izbora? Kakvu to poruku šalje biračima? - pitao je Rašić Đurovića prije nego li je napustio raspravu.

Rašićev zamjenik u Gradskom odboru Pavo Kudrić također je puno toga zamjerio predsjedniku ŽO. Optužio je Đurovića za trošenje novca za kampanju ponajviše za vlastitu promociju na prošlim izborima.

- Zašto Miro Rašić, kandidat za gradonačelnika glavnoga grada županije, nije dobio nijednu radijsku reklamu, nijedan jumbo plakat, nijedan članak u novinama?

Dražen Đurović nije bio raspoložen za davanje izjava, rekao je da sve piše u odluci o Rašićevoj suspenziji iz stranke.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI