Počeo otkup grožđa, zanima vas cijena?

05.09.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 17318

Kutjevo d.d. krenulo je danas s otkupom grožđa na području cijele Požeštine. Međutim, ovogodišnja cijena otkupa još nije objavljena i to je izazvalo nezadovoljstvo među brojnim proizvođačima. Neki su se javili u našu redakciju s pitanjem možemo li saznati zašto još nije poznata cijena. Isto pitanje postavio je i Ferdinand Novak, predsjednik Udruge vinara, vinogradara i voćara općine Kaptol.

Novak: Trebaju objaviti cijenu

- Smatram da je nekorektno od njih što su krenuli s otkupom, a nisu objavili cijenu. Osobno sam imao već desetak poziva drugih otkupljivača, a ne mogu im ništa reći dok ne saznam po kojoj cijeni otkupljuje kombinat - rekao je Novak.


Odgovor smo potražili kod Natalije Mataić, direktorice Kutjeva d.d.


Osnovna cijena 3,5 kn

- U subotu smo imali sastanak s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, s kojim smo razgovarali o visini Vladine subvencije otkupa. Iako je dogovor postignut, Vlada još nije donijela službenu odluku i to je razlog zašto mi još nismo objavili cijenu. Međutim, prema dogovoru s ministrom, subvencija će iznositi oko 1 kune, a naša otkupna cijena će biti 3 i pol kune po kilogramu. To je osnovna cijena, a zbog visoke kvalitete sladora vjerujem da će prosječna cijena biti još i veća - rekla je direktorica Mataić.

Usporedbe radi, lani je osnovna otkupna cijena iznosila 3,2 kune. Direktorica je naglasila kako je Kutjevo d.d. dosad isplatilo kompletan prošlogodišnji otkup grožđa i pšenice svim svojim kooperantima te se nada da će oni ove godine biti zadovoljni cijenom koja je viša nego lani.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI