Za Mateja u Trenkovo dovode viceprvake BiH

NK Sloga - Trenkovo
(FOTO: NK Sloga)

23.05.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 12259

Osamdeseta obljetnica od osnutka mjesnog nogometnog kluba itekako je velik događaj za Trenkovo. Nogometaši Sloge proslavit će jubilej na najbolji mogući način - humanitarnim sportskim spektaklom, utakmicom protiv jedne od boljih momčadi na našim prostorima, viceprvaka BiH i najboljeg hrvatskog kluba u susjednoj zemlji, NK Široki Brijeg. Dio novca od prodanih ulaznica donirat će za liječenje 7-godišnjeg Trenkovčanina Mateja Markanovića koji boluje od zloćudnog tumora.

Igraju za svoga sumještanina

- Prošla je godina dana od zadnjeg velikog događaja, nogometne utakmice u Velikoj za pomoć malom Mateju. Kako je 034portal pisao, njegovo se stanje nažalost ponovno pogoršalo. On je naš sumještanin, njegov je otac u klubu i stoga smatramo da je normalno pomoći mu koliko god možemo - rekao je Bernard Raguž, trener Nogometnog kluba Sloga iz Trenkova.


Gosti iz Širokog Brijega odazvali su se pozivu kluba i načelnika Općine Velika Vlade Bobana i pristali su doći igrati u Trenkovo za malog Mateja bez ikakve novčane naknade. Utakmica će se igrati u petak u 18 sati na igralištu u Trenkovu, a ukoliko mu to zdravstveno stanje bude dopuštalo, Matej će udariti početnu loptu s centra.


Pokušat će parirati Širokom

- Neće biti lako jer razlika u kvaliteti je velika. Ipak je Široki Brijeg ekipa koja svake godine sudjeluje u europskim natjecanjima. Ove godine su sudjelovali u Kupu UEFA. Međutim, mi ćemo ostaviti srce na terenu i učinit ćemo sve da im što više pariramo i da utakmica bude što zanimljivija za posjetitelje - rekao je trener Raguž.


Stara ekipa Sloge, arhivska fotografija

Slogi je mjesto u 1. županijskoj ligi

Momčad iz Trenkova zablistala je par puta tijekom zadnjih tridesetak godina. Tako je generacija 1988/89 osvojila titulu prvaka 1. razredne lige (tako se nekad zvala lokalna liga), a posljednji su put ušli u 1. ŽNL u sezoni 2005/06. Ove godine im se ponovno smiješi ulazak u 1. ŽNL jer od početka sezone drže uvjerljivo 1. mjesto u 2. ligi te je velika vjerojatnost da će tako ostati do kraja.

- Nova je uprava učinila sve da pripremi klub za viši rang. Uveli smo sve mlađe kategorije, uložili u infrastrukturu. Mislim da bi Trenkovo i po veličini mjesta i po povijesti nogometa trebalo imati klub u 1. županijskoj ligi, tamo nam je mjesto - ustvrdio je Raguž.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Ako ste bili na ljetovanju u Hrvatskoj, koliko ste platili noćenje u apartmanu?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI