Zalogaji koje svi obožavaju: Recept za stromboli s paprikama, pestom i špinatom

FOTO: Getty images

2.4.2023. | 08:45 | Punkufer
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1034

"Zamotana" pizza koju su izmislili američki Talijani ime je dobila po filmu Stromboliiz 1950-ih, odnosno po istoimenom vulkanu. Ovo jelo jednostavno je napraviti, a sa sastojcima u nadjevu možete uvijek eksperimentirati.

Mi vam donosimo vegetarijansku varijantu, punu mirisa i okusa. Možete koristiti bilo koji polutvrdi sir koji volite (goudu, edamer, ementaler), a za još malo okusa preporučujemo sir s orasima. Ako ga ne možete nabaviti, možete napraviti stromboli, recimo, smozarellomi dodati po želji još šaku-dvije smrvljenih oraha, bit će lijepo iznenađenje u teksturi, a okus oraha sjajno paše uz paprike, pesto i špinat.

Efektnog izgleda, stromboli je brza i uvijek dobra ideja za nahraniti više ljudi na zabavama, a uz njega možete poslužiti i kakav umak – pikantnu šalšu ili vrhnje s češnjakom.


Ukupno vrijeme pripreme: 40 minuta.


Sastojci za stromboli s paprikama, pestom i špinatom:

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus 1 čajna žličica

2 velike paprike babure, nasjeckane

½ velikog luka, narezanog na ploške

450 g tijesta za pizzu, zagrijano na sobnu temperaturu

brašno za posipanje

50 g pesta

100 g mladog špinata, nasjeckanog

75 g ukiseljene paprike, nasjeckane

350 g nasjeckane mozzarele

1 čajna žličica sjemenki sezama

50 g oraha, smrvljenih (po želji)

Priprema strombolija s paprikama, pestom i špinatom: Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Namastite lim za pečenje uljem. Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Prodinstajte luk, dodajte papriku i kuhajte, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Maknite s vatre. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini u pravokutnik, tako da duljina odgovara duljini lima za pečenje.

Namažite tijesto pestom, ali ostavite nepremazane same rubove. Rasporedite papriku, špinat, ukiseljenu papriku, orahe i sir. Zamotajte tijesto u kobasicu. Stisnite i zatvorite oba kraja kako nadjev ne bi iscurio. Prebacite soromboli u lim za pečenje, s preklopom okrenutim prema dolje. Silikonskim kistom premažite stromboli maslinovim uljem i pospite sjemenkama sezama. Pecite 15 do 20 minuta, dok korica ne počne dobivati boju. Pustite da odstoji 5 minuta, a zatim narežite i poslužite.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI