Zalogaji koje svi obožavaju: Recept za stromboli s paprikama, pestom i špinatom

FOTO: Getty images

2.4.2023. | 08:45 | Punkufer
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1297

"Zamotana" pizza koju su izmislili američki Talijani ime je dobila po filmu Stromboliiz 1950-ih, odnosno po istoimenom vulkanu. Ovo jelo jednostavno je napraviti, a sa sastojcima u nadjevu možete uvijek eksperimentirati.

Mi vam donosimo vegetarijansku varijantu, punu mirisa i okusa. Možete koristiti bilo koji polutvrdi sir koji volite (goudu, edamer, ementaler), a za još malo okusa preporučujemo sir s orasima. Ako ga ne možete nabaviti, možete napraviti stromboli, recimo, smozarellomi dodati po želji još šaku-dvije smrvljenih oraha, bit će lijepo iznenađenje u teksturi, a okus oraha sjajno paše uz paprike, pesto i špinat.

Efektnog izgleda, stromboli je brza i uvijek dobra ideja za nahraniti više ljudi na zabavama, a uz njega možete poslužiti i kakav umak – pikantnu šalšu ili vrhnje s češnjakom.


Ukupno vrijeme pripreme: 40 minuta.


Sastojci za stromboli s paprikama, pestom i špinatom:

1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plus 1 čajna žličica

2 velike paprike babure, nasjeckane

½ velikog luka, narezanog na ploške

450 g tijesta za pizzu, zagrijano na sobnu temperaturu

brašno za posipanje

50 g pesta

100 g mladog špinata, nasjeckanog

75 g ukiseljene paprike, nasjeckane

350 g nasjeckane mozzarele

1 čajna žličica sjemenki sezama

50 g oraha, smrvljenih (po želji)

Priprema strombolija s paprikama, pestom i špinatom: Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Namastite lim za pečenje uljem. Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Prodinstajte luk, dodajte papriku i kuhajte, povremeno miješajući, oko 5 minuta. Maknite s vatre. Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj površini u pravokutnik, tako da duljina odgovara duljini lima za pečenje.

Namažite tijesto pestom, ali ostavite nepremazane same rubove. Rasporedite papriku, špinat, ukiseljenu papriku, orahe i sir. Zamotajte tijesto u kobasicu. Stisnite i zatvorite oba kraja kako nadjev ne bi iscurio. Prebacite soromboli u lim za pečenje, s preklopom okrenutim prema dolje. Silikonskim kistom premažite stromboli maslinovim uljem i pospite sjemenkama sezama. Pecite 15 do 20 minuta, dok korica ne počne dobivati boju. Pustite da odstoji 5 minuta, a zatim narežite i poslužite.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI