Bez vage i miksera: Brzi desert od kokosa i čokolade

FOTO: Getty images

16.3.2021. | 11:10 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 3452

Naopaki čupavci toliko su jednostavni za pripremu da ih mogu napraviti i totalni amateri...

Za brzi kolač od kokosa ne treba vam vaga - tek čaša za jogurt od dva decilitra koja će poslužiti za mokre i suhe sastojke.

Egzotičnih sastojaka nema, a tko želi može se poigrati i umjesto kokosovog brašna koristiti mak ili mljeveni rogač, pa čak ubaciti i grožđice, na kockice narezane jabuke ili kruške.


Sastojci za kolač od kokosa:



1/2 čaše kiselog vrhnja
1/2 čaše jogurta
1 čaša punomasnog mlijeka
1/3 čaše ulja
1 čaša ribanog kokosa (grubo mljeveno brašno)
2 vanilin šećera
1/2 čaše šećera
2 čaše oštrog brašna
1 žlica pšeničnog griza
1 žličica praška za pecivo

Glazura:

100 grama tamne čokolade
2 žlice ulja

Priprema:

1. Šećer pomiješajte u malo mlijeka da se rastopi.

2. Posebno pomiješajte suhe i mokre sastojke pa ih nježno pomiješajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se tijesto ne lijepi.

3. Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C i čačkalicom provjerite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica tijesta, spreman je za vađenje iz pećnice.

4. Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom.

5. Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuhanje otopite na pari i pomiješate sa uljem.

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
KOLAČ
KOKOS
ČOKOLADA
DESERT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na lokalne izbore?
1. Da, izaći ću - 35,24%
2. Ne, neću izaći - 32,97%
3. Još uvijek ne znam - 31,79%
Ukupno glasova: 14383
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI