>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
29°C
24 lip.
30°C
25 lip.
32°C
26 lip.
34°C
27 lip.
35°C
>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
29°C
24 lip.
30°C
25 lip.
32°C
26 lip.
34°C
27 lip.
35°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Bolje od lazanja? Recept za sočne mlince s piletinom, gljivama i sirom


(FOTO: Shutterstock)

10.11.2022. | 11:23 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 5240

Mlinci su fantastični s pečenjem, ali iskoristiti ih možete i za pripremu lažnih lazanja s nadjevom prema želji, primjerice od piletine i gljiva, mljevenog mesa i rajčica ili puretine s bijelim umakom uz dodatak kopra. Složenac poslužite uz omiljenu salatu – i uživajte.

Sastojci za mlince s piletinom:
1 velika glavica luka
1 mrkva
100 g slanine
150 g šampinjona
250 g piletine bez kostiju (otkošteni batak i zabatak ili pileća prsa)
400 g mlinaca
250 ml vrhnja za kuhanje
300 g sira
150 g mozzarelle
maslac

Priprema mlinaca s piletinom: 
- Popržite sitno sjeckani luk, posolite ga pa kada postane staklast, dodajte sitno sjeckanu slaninu i naribanu mrkvu. Nakon pet do deset minuta dodajte na kockice narezano meso. Nakon pet minuta ubacite na listiće narezane šampinjone. Kratko pirjajte pa ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok se malo ne zgusne.
- Posudu za pečenje premažite maslacem. Stavite koru mlinca, rasporedite dio nadjeva, pospite naribanim sirom i ponovite s ostalim slojevima ostavljajući zadnju koru praznom.
- Prekrijte folijom i pecite na 200 Celzijevih stupnjeva oko 30 minuta. Maknite foliju, dodajte naribanu mozzarellu i pecite pod grillom još 10 minuta.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,78%
2. Ne, neću izaći - 33,29%
3. Ne znam - 32,93%
Ukupno glasova: 72703
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI