Bolji od bečkog? Recept za neodoljivi minhenski odrezak


(FOTO: Shutterstock)

12.9.2022. | 10:21 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 3812

Münchner schnitzel je zanimljiva varijacija na temu poznatog bečkog odreska. Minhenski recept traži dodatak senfa i hrena, kojima se premazuju tanki teleći odresci prije nego što se oblože brašnom, jajima i krušnim mrvicama da bi se pržili u maslacu dok ne uhvate zlatno smeđu boju.

Umjesto teletine možete upotrijebiti i svinjetinu, a odreske poslužite s restanim krumpirom ili pireom. Nijemci katkada na tanjur stave i pokoju krišku limuna. Odlično će pasati i salata, kao i pivo. Imate li pri ruci bavarski senf, svakako ga možete isprobati u ovom jelu.

Sastojci za minhenski odrezak:


8 tankih telećih odrezaka


8 žličica senfa

8 žličica hrena

6 žlica brašna

3 jaja

2 žlice mlijeka

300 g krušnih mrvica

maslac (najbolje pročišćeni)

sol, papar

Priprema:

 

Odreske prema potrebi stanjite batom pa posolite i popaprite. Stavite brašno u tanjur, umutite jaja s mlijekom u drugom tanjuru i u treći tanjur stavite krušne mrvice.

Odreske s jedne strane premažite žličicom senfa pa pobrašnite, a drugu stranu premažite žličicom hrena i pobrašnite. Umočite u jaja i na kraju u krušne mrvice.

U tavi pržite meso na zagrijanom ulju ili pročišćenom maslacu nekoliko minuta sa svake strane. Nakon prženja neka malo odleže na kuhinjskom papiru da se ocijedi masnoća. Poslužite s restanim krumpirom ili pireom i salatom.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni s rezultatom predsjedničkih izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI