BRZO SE PRIPREMA, A JOŠ BRŽE NESTAJE: Voćni kolač za koji ne trebate paliti pećnicu


(FOTO: zadovoljna.dnevnik.hr)

2.2.2020. | 12:59 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 6324

Ako ste u potrazi za finom i kremastom slasticom koja će vam uljepšati dan, jedna od opcija definitivno je voćni kolač s mascarpone sirom koji je na svom blogu objavila Nataša Pralica.

Kolač je to koji nestaje u jednom dahu, a priprema je jednostavna - nema pečenja i brzo je gotov.

SASTOJCI:

- oko 150 grama petit keksa
- 400 grama malina
- 100 grama šećera
- 1 puding od vanilije
- 200 ml vode
- 500 grama mascarpone sira
- 400 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice tamnog eurokrema
- čokolada za kuhanje za naribati


PRIPREMA:


1. Kekse složite na tacnu s obručem promjera 24×29 cm. Kekse možete složiti i u lim za pečenje, nije ih potrebno umakati u mlijeko.

2. Oprane maline dodajte u lonac zajedno sa šećerom i pola vode.

3. Maline kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne omekšaju.

4. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte puding s ostatkom vode.

5. Ako ne volite koštice od malina procijedite ih kroz cjediljku.

6. Vratite maline da prokuhaju.

7. Sklonite s vatre i umiješajte pripremljeni puding.

8. . Vratite puding da se skuha.

9. Čim ga sklonite s vatre prelijte ga preko pripremljenih keksa i ostavite da se dobro ohladi.

10. Mascarpone izmiksajte s omekšalim tamnim eurokremom.

11. Posebno izradite šlag, ali nemojte ga premutiti.

12. Šlag dodajte mascarpone siru i sve sjedite špatulom.

13. Pripremljenu kremu rasporedite preko voćnog dijela.

14. Izribajte čokoladu za kuhanje.

15. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći da keksi smekšaju, a krema se stegne.

Dobar tek!

(IZVOR: www.zadovoljna.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI