(FOTO: zadovoljna.dnevnik.hr)
Ako ste u potrazi za finom i kremastom slasticom koja će vam uljepšati dan, jedna od opcija definitivno je voćni kolač s mascarpone sirom koji je na svom blogu objavila Nataša Pralica.
Kolač je to koji nestaje u jednom dahu, a priprema je jednostavna - nema pečenja i brzo je gotov.
SASTOJCI:
- oko 150 grama petit keksa
- 400 grama malina
- 100 grama šećera
- 1 puding od vanilije
- 200 ml vode
- 500 grama mascarpone sira
- 400 ml vrhnja za šlag
- 2 žlice tamnog eurokrema
- čokolada za kuhanje za naribati
PRIPREMA:
1. Kekse složite na tacnu s obručem promjera 24×29 cm. Kekse možete složiti i u lim za pečenje, nije ih potrebno umakati u mlijeko.
2. Oprane maline dodajte u lonac zajedno sa šećerom i pola vode.
3. Maline kuhajte na srednjoj temperaturi dok ne omekšaju.
4. Za to vrijeme u zdjelici pomiješajte puding s ostatkom vode.
5. Ako ne volite koštice od malina procijedite ih kroz cjediljku.
6. Vratite maline da prokuhaju.
7. Sklonite s vatre i umiješajte pripremljeni puding.
8. . Vratite puding da se skuha.
9. Čim ga sklonite s vatre prelijte ga preko pripremljenih keksa i ostavite da se dobro ohladi.
10. Mascarpone izmiksajte s omekšalim tamnim eurokremom.
11. Posebno izradite šlag, ali nemojte ga premutiti.
12. Šlag dodajte mascarpone siru i sve sjedite špatulom.
13. Pripremljenu kremu rasporedite preko voćnog dijela.
14. Izribajte čokoladu za kuhanje.
15. Ostavite kolač u hladnjaku preko noći da keksi smekšaju, a krema se stegne.
Dobar tek!
(IZVOR: www.zadovoljna.dnevnik.hr)