>
Brasilia
12 Jun
24°C
13 Jun
24°C
14 Jun
23°C
15 Jun
22°C
16 Jun
22°C
17 Jun
23°C
18 Jun
24°C
>
Brasilia
12 Jun
24°C
13 Jun
24°C
14 Jun
23°C
15 Jun
22°C
16 Jun
22°C
17 Jun
23°C
18 Jun
24°C

Iz pećnice: Brazilski trik za najfiniji sendvič sa šunkom i sirom

FOTO: Shutterstock

12.7.2023. | 10:21 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2134

Tko ne voli tostirani sendvič sa šunkom i sirom? No, umjesto tosta, Brazilci za pripremu ovoga jela koriste peciva od sira poznata po imenom pao de queijo.



Riječ je o malim okruglim slatkim pecivima napravljenima od tapioka brašna i punjenima sirom koji se u Brazilu serviraju za doručak ili kao prilog jelu.





Ova peciva možete napraviti sami po receptu – ovdje. Ako nemate pao de queijo pri ruci, upotrijebiti možete i obična čajna mekana peciva.



Da bi sendvič postao još slasniji, Brazilci peciva premazuju mješavinom maslaca i senfa. Cijeli sendvič stavlja se u pećnicu dok se svi sastojci ne ugriju, sir ne rastopi, a pecivo ne postane zlatnosmeđe.



Sastojci za brazilski tost-sendvič:

4 mekana peciva

400 g šunke

150 g rastopljenog maslaca

125 g topivog sira

1 žlica delikatesnog senfa

sušeni origano po želji

Priprema brazilskog tost-sendviča:

Pomiješajte zajedno rastopljeni maslac i senf.

Peciva razrežite po pola.

Podijelite šunku na četiri jednaka dijela i stavite na razrezano pecivo.

Preko šunke dodajte sir.

Poklopite pecivo. Premažite vrh peciva pripremljenom smjesom na bazi rastopljenog maslaca i senfa. Po želji možete vrh peciva posipati i s nešto origana.

Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta.

Poslužite toplo. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,82%
2. Ne, neću izaći - 33,21%
3. Ne znam - 32,96%
Ukupno glasova: 58796
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI