Samo 3 sastojka! Recept za prefinu vučenu svinjetinu koja će biti zvijezda svakog sendviča


(FOTO: Shutterstock)

5.11.2022. | 11:34 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1903

Vučena svinjetina popularno je jelo američke kuhinje. Riječ je o komadu svinjetine – najčešće lopatice – koja se dugo termički obrađuje na laganoj temperaturi kako bi meso omekšalo toliko da se vilicom može usitniti na tanke trakice. Mekano meso se potom miješa s umakom za roštilje (BBQ umakom) te najčešće poslužuje u sendvičima.

 

Iako se tradicionalno priprema u američkim roštiljima s poklopcem, ili električnim kuhalima za sporu termičku obradu poput slow cookera ili crock pota, vučenu svinjetinu možete napraviti i u pećnici. Potrebno vam je samo nabaviti lonac od lijevanog željeza poput dutch ovena.


 


Da bi svinjetina imala fin okus često se sljubljuje s velikim nizom začina. Umjesto toga možete je začiniti i sa svega dva proizvoda – kolom te već gotovim BBQ umakom.

 

Sastojci za vučenu svinjetinu:

1 -1,5 kg svinjske lopatice

350 ml cole

1 boca barbeque umaka

Priprema vučene svinjetine:

Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva.

U lonac od lijevanog željeza stavite svinjsku lopaticu te je zalijte s colom. Poklopite lonac i stavite u pećnicu na tri sata.

Nakon tri sata otklopite lonac i nastavite termički obrađivati još 1 do 2 sata dok meso ne postane toliko mekano da se može „rezati“ vilicom.

Natrgajte meso na trakice i pomiješajte s gotovim BBQ umakom te poslužite. Dobar tek!

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
SVINJETINA
SENDVIČ
HRANA
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI