Kolač s preljevom od limuna

FOTO: Shutterstock

24.2.2022. | 09:12 | recepti.index.hr
IZVOR: recepti.index.hr
Pregleda: 1849

Donosimo vam recept za mekan, sočan i prozračan kolač s preljevom od limuna. Poslužite ga uz šalicu kave ili čaja ili kuglicu sladoleda od vanilije.

Sastojci

Biskvit :


230 g omekšalog maslaca


150 g šećera 

4 jaja 

230 g glatkog brašna 

1 prašak za pecivo 

1 prstohvat soli 

1 žlica limunove korice 

Preljev: 2 žlice limunovog soka 

85 g šećera u prahu 

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva (ventilacijska pećnica) ili na 160 stupnjeva (plinska pećnica). Miješajte maslac, šećer i jaja. Umutite omekšali maslac i šećer. Miješajte dok smjesa ne postane kremasta pa dodajte jedno po jedno jaje pažljivo miješajući. Dodajte brašno, prašak za pecivo, sol i limunovu koricu te miješajte dok se svi sastojci fino ne sjedine. Pripremite kalup Kalup za kruh (8 x 21 cm) obložite papirom za pečenje pa izlijte smjesu. Smjesu poravnajte žlicom.Pecite 45 do 50 minuta. Zabodite čačkalicu kako biste provjerili je li kolač gotov. Ako izađe čista, spreman je. Napravite preljev dok se kolač hladi, napravite preljev tako što ćete promiješati sok od 1 ½ limuna i šećer u prahu. Kolač izbodite vilicom pa ga zalijte preljevom.Preljev će se upiti, a šećer će stvoriti finu hrskavu koricu.Ostavite u kalupu da se u potpunosti ohladi pa poslužite. Ovaj kolač se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi 3 do 4 dana, a možete ga čuvati i u zamrzivaču do mjesec dana.

(Izvor: recept.index.hr)




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI