Buenos Aires
7°C
Nublado
4.2 m/s
61%
763 mmHg
02:00
7°C
03:00
6°C
04:00
5°C
05:00
5°C
06:00
4°C
07:00
4°C
08:00
4°C
09:00
4°C
10:00
5°C
11:00
8°C
12:00
10°C
13:00
11°C
14:00
12°C
15:00
13°C
16:00
13°C
17:00
13°C
18:00
12°C
19:00
11°C
20:00
11°C
21:00
10°C
22:00
9°C
23:00
8°C
00:00
8°C
01:00
8°C
02:00
7°C
03:00
7°C
04:00
7°C
05:00
6°C
06:00
6°C
07:00
6°C
08:00
6°C
09:00
6°C
10:00
7°C
11:00
9°C
12:00
11°C
13:00
12°C
14:00
13°C
15:00
14°C
16:00
14°C
17:00
13°C
18:00
12°C
19:00
12°C
20:00
11°C
21:00
11°C
22:00
11°C
23:00
11°C
Weather Data Source: El tiempo 25 días Buenos Aires

Kolač sa makom – jednostavan biskvitni kolač za svaki dan

FOTO: recipeci.com

4.3.2020. | 18:25 | recipeci.com
IZVOR: recipeci.com
Pregleda: 7668

Kada odlučite napraviti kolač s makom, odlučili ste napraviti jednostavan biskvitni kolač u kojemu će uživati svi, i mali i veliki. Ovdje se radi o kolaču koji se jednostavno priprema, a nakon pečenja može se lijepo narezati na kocke, pospremiti u kutije s poklopcem i biti na raspolaganju nekoliko dana. Naravno, ako uspijete sačuvati koji komad ..

Kolači s makom mogu se napraviti na nekoliko načina i recepata ima doista puno. Često ga ljudi rade u kombinaciji s jogurtom, neki dodaju malo ruma ili rakije, neki koriste mljeveni mak, neki neobrađeni.




POTREBNO: (mjera je čaša od 200 ml)


Za biskvit:

3 jaja1 čaša šećera1 čaša brašna1 čaša mlijeka2 vanilin šećera1 prašak za pecivo1/2 čaše suncokretovog ulja6 žlica maka5 žlica kokosa

Za premaz:

5 žlica pekmeza (jabuka, marelica…)

Za glazuru:

200 g čokolade za kuhanje4 žlice suncokretovog ulja80 g maslaca

PRIPREMA:

Miksati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom par minuta dok masa ne postane svjetlo žuta. Tada postepeno dodavati najprije ulje, pa promiksati da se sjedini. Zatim naizmjence mlijeko, brašno i prašak za pecivo, te na kraju mak i kokos.Biskvitnu smjesu izliti u lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Ako nemate papir za pečenje, lim prethodno namastite i pobrašnite. Kolač peći u pećnici na 180*C 25 minuta.Pečeni kolač prohladiti, pa cijelu površinu premazati mekanim pekmezom.Pripremiti čokoladnu glazuru: otopiti čokoladu, maslac i ulje uz neprestano miješanje. Glazura ne smije provrijeti!Tekućom čokoladnom glazurom preliti kolač sa makom. Pustiti da se glazura stisne i prohladi, pa poslužiti kolač rezan na kocke.Dobar tek!

(IZVOR: www.recipeci.com)

 



VIŠE NA TEMU:
KOLAČ
RECEPT
KAKAO
MAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,89%
2. Ne, neću izaći - 33,27%
3. Ne znam - 32,83%
Ukupno glasova: 82220
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI