Kremasto, a hrskavo: Recept za pohani puding koji Španjolci obožavaju

FOTO: Getty images

21.3.2021. | 09:54 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 2059

Puding od vanilije s cimetom u hrskavom omotaču najbolje paše uz koju kuglicu sladoleda od vanilije ili čokolade...

Leche frita španjolski je desert koji bi u prijevodu značio prženo mlijeko, ali sličniji je pohanom pudingu. Puding od vanilije s  cimetom u omotaču od jaja i brašna poslužuje se topao ili na sobnoj temperaturi, najbolje uz koju kuglicu sladoleda.

Sastojci za španjolski desert:



4 šalice (960 ml) mlijeka
1 štapić cimeta
1 limun
100 g šećera
85 g škrobnog brašna
1 prstohvat soli
1 žličica ekstrakta vanilije


Za pohanje:


2 jaja
65 g brašna
100 g šećera
1/2 žličice cimeta u prahu
ulje za prženje

Priprema:


1. Stavite 3 šalice mlijeka, šećer, štapić cimeta, limunovu koricu i malo soli u lonac i kuhajte miješajući na laganoj vatri.

2. Pomiješajte škrobno brašno s preostalom šalicom mlijeka. Umutite dok ne postane glatko.

3. Iz vrućeg mlijeka izvadite štapić cimeta i koricu limuna. Smjesu škrobnog brašna i šećera prelijte vrućim mlijekom i zagrijte na laganoj vatri uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Maknite s vatre pa umiješajte ekstrakt vanilije.

4. Puding izlijte u posudu obloženu papirom za pečenje. Pokrijte plastičnom folijom, pustite da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim stavite u hladnjak najmanje četiri sata. Kad se ohladi, narežite na kocke.

5. U jednoj posudi umutite 2 jaja, u drugu posudu stavite brašno, u treću uspite šećer i cimet.

6. Kocke pudinga obložite brašnom, a zatim umočite u razmućena jaja pa pržite u ulju minutu do dvije sa svake strane. Prebacite na kuhinjski papir pa pospite sa šećerom i cimetom.

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI