Mekana i slatka: Jedini recept za sirnicu koji će vam ikad trebati

FOTO: Getty images

12.4.2023. | 09:09 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1163

Ključ izrade mekane i ukusne sirnice je strpljenje i dobar recept. Receptom mi častimo, a vi nabavite malo strpljenja i uživajte i pripremi slastice bez koje Uskrs ni proljeće nisu isti...

Sastojci za sirnicu:

1 kg brašna za dizana tijesta


250 g maslaca


250 g šećera

Žličica soli

3 jaja

6 žumanjaka

2 dl mlijeka

20 g suhog kvasca

2 vanilin šećera

1 dl soka od naranče

Malo tamnog ruma ili rakije Limunova korica

Priprema sirnice: Ako je mlijeko iz frižidera, malo ga ugrijte da bude mlako i pomiješajte s kvascom, žličicom šećera i malo brašna. Ostavite na toplom da kvasac proradi desetak minuta. U drugu posudupomiješajte brašno, ostatak šećera, sol, vanilin šećer, koricu limuna, rum, narančin sok, dva jaja i šest žumanjaka, maslac koji ste otopili te dodajte kvasac.

Sve to dobro umijesite i ostavite na toplom mjestu da se diže minimalno tri sata. Tijesto podijelite na tri dijela, oblikujte sitnice i škarama na vrhu napravite dva reza i stavite u hladnu pećnicu. Zatim pećnicu uključite na 200 stupnjeva te pecite 20 minuta. Nakon što se sirnica pekla 20 minuta, izvadite je iz pećnice i premažite razmućenim žumanjkom te pospite razmrvljenim kockama šećera. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 150 stupnjeva.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
MEKANA
SLATKA
RECEPT
SIRNICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Planirate li ove godine na godišnji odmor na more?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI