Mekana i slatka: Jedini recept za sirnicu koji će vam ikad trebati

FOTO: Getty images

12.4.2023. | 09:09 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1151

Ključ izrade mekane i ukusne sirnice je strpljenje i dobar recept. Receptom mi častimo, a vi nabavite malo strpljenja i uživajte i pripremi slastice bez koje Uskrs ni proljeće nisu isti...

Sastojci za sirnicu:

1 kg brašna za dizana tijesta


250 g maslaca


250 g šećera

Žličica soli

3 jaja

6 žumanjaka

2 dl mlijeka

20 g suhog kvasca

2 vanilin šećera

1 dl soka od naranče

Malo tamnog ruma ili rakije Limunova korica

Priprema sirnice: Ako je mlijeko iz frižidera, malo ga ugrijte da bude mlako i pomiješajte s kvascom, žličicom šećera i malo brašna. Ostavite na toplom da kvasac proradi desetak minuta. U drugu posudupomiješajte brašno, ostatak šećera, sol, vanilin šećer, koricu limuna, rum, narančin sok, dva jaja i šest žumanjaka, maslac koji ste otopili te dodajte kvasac.

Sve to dobro umijesite i ostavite na toplom mjestu da se diže minimalno tri sata. Tijesto podijelite na tri dijela, oblikujte sitnice i škarama na vrhu napravite dva reza i stavite u hladnu pećnicu. Zatim pećnicu uključite na 200 stupnjeva te pecite 20 minuta. Nakon što se sirnica pekla 20 minuta, izvadite je iz pećnice i premažite razmućenim žumanjkom te pospite razmrvljenim kockama šećera. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 150 stupnjeva.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
MEKANA
SLATKA
RECEPT
SIRNICA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI