>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
32°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
>
Pozega
6 lip.
30°C
7 lip.
31°C
8 lip.
32°C
9 lip.
23°C
10 lip.
25°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Mljeveno meso, kroketi i rastopljeni sir: Recept za složenac koji morate probati

FOTO: Getty images

26.4.2023. | 09:11 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer,dnevnik.hr
Pregleda: 4266

Složenci su popularna vrsta jela na američkom Srednjem zapadu. Ne samo da je riječ o kaloričnim obrocima koji daju energiju za težak fizički rad, već je to i tip jela s kojim se ne trebate previše mučiti. Sve sastojke stavite u jednu vatrostalnu posudu i pustite da pećnica odradi većinu posla.

Složenac od mljevenog mesa, kroketa i sira jedan je od takvih popularnih recepata. Mljeveno meso kratko prepirjajte s lukom i celerom na tavi, a potom pomiješajte s vrhnjem za kuhanje i prekrijte kroketima te stavite peći u pećnicu.

Pred kraj pečenja preko kroketa posipajte nešto naribanog sira i pustite da se rastopi u pećnici.


Imajte na umu da krokete možete sami napraviti od krumpira, no ako želite pripremiti receptu što je moguće kraćem roku, poslužite se zamrznutom kupovnom verzijom.


Sastojci za složenac:

450 g mljevene junetine

450 g zamrznutih kroketa

250 ml vrhnja za kuhanje

150 ml mesnog temeljca

120 g naribanogcheddara

2 stapke celera

1 luk

1 čajna žličica češnjaka u prahu

sol i papar po želji s

vježi peršin i vlasac po želji

biljno ulje za pirjanje

Priprema složenca: Na tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte luk i celer te mljeveno meso. Pirjajte sve zajedno oko 10-ak minuta dok povrće ne omekša, a meso ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Začinite meso solju, paprom i češnjakom u prahu. Ako volite ljutu hranu, možete dodati i nešto čili praha.

Podlijte meso s mesnim temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Dobro promiješajte. Dobivenu smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje u jednom ravnomjernom sloju. Preko mesnog umaka dodajte gotove krokete i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok kroketi ne postanu hrskavi i zlatne boje. Naribani sir stavite preko pečenih kroketa i vratite u pećnicu na 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi. Poslužite s nešto svježe nasjeckanog peršina ili vlasca. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI