Mljeveno meso, kroketi i rastopljeni sir: Recept za složenac koji morate probati

FOTO: Getty images

26.4.2023. | 09:11 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer,dnevnik.hr
Pregleda: 3201

Složenci su popularna vrsta jela na američkom Srednjem zapadu. Ne samo da je riječ o kaloričnim obrocima koji daju energiju za težak fizički rad, već je to i tip jela s kojim se ne trebate previše mučiti. Sve sastojke stavite u jednu vatrostalnu posudu i pustite da pećnica odradi većinu posla.

Složenac od mljevenog mesa, kroketa i sira jedan je od takvih popularnih recepata. Mljeveno meso kratko prepirjajte s lukom i celerom na tavi, a potom pomiješajte s vrhnjem za kuhanje i prekrijte kroketima te stavite peći u pećnicu.

Pred kraj pečenja preko kroketa posipajte nešto naribanog sira i pustite da se rastopi u pećnici.


Imajte na umu da krokete možete sami napraviti od krumpira, no ako želite pripremiti receptu što je moguće kraćem roku, poslužite se zamrznutom kupovnom verzijom.


Sastojci za složenac:

450 g mljevene junetine

450 g zamrznutih kroketa

250 ml vrhnja za kuhanje

150 ml mesnog temeljca

120 g naribanogcheddara

2 stapke celera

1 luk

1 čajna žličica češnjaka u prahu

sol i papar po želji s

vježi peršin i vlasac po želji

biljno ulje za pirjanje

Priprema složenca: Na tavi zagrijte malo ulja pa na njemu prepirjajte luk i celer te mljeveno meso. Pirjajte sve zajedno oko 10-ak minuta dok povrće ne omekša, a meso ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju. Začinite meso solju, paprom i češnjakom u prahu. Ako volite ljutu hranu, možete dodati i nešto čili praha.

Podlijte meso s mesnim temeljcem i vrhnjem za kuhanje. Dobro promiješajte. Dobivenu smjesu prebacite u namašćeni lim za pečenje u jednom ravnomjernom sloju. Preko mesnog umaka dodajte gotove krokete i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta, odnosno dok kroketi ne postanu hrskavi i zlatne boje. Naribani sir stavite preko pečenih kroketa i vratite u pećnicu na 5 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi. Poslužite s nešto svježe nasjeckanog peršina ili vlasca. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI