Održano punjenje veleučilišnog meda

16.11.2020. | 16:32

Kristina Šimić

Pregleda: 4073

VEZANO

Prezentacija tradicije kroz okuse ovu subotu na Sajmu sira, meda i vrganja
Županijsko ocjenjivanje meda: Ukupni pobjednik iz Pakraca, a čak četiri najbolja meda iz Velike, Bestovca i Pleternice
LIJEPA PRIČA IZ PLETERNICE: Pleterničanin Ante Karlić iz Njemačke se vratio prije 30 godina i od tada se bavi pčelarstvom
Ovih 7 namirnica koje koristimo svaki dan, mogu trajati vječno
Jeste li čuli za ʺzlatno mlijekoʺ? Idealno je za suzbijanje upala i držanje zdravlja pod kontrolom
Na županijskom ocjenjivanju meda u Lipiku sveukupni pobjednik Damir Sertić iz Požege
Poziv pčelarima za slanje prijava za 9. županijsko ocjenjivanje meda
9. Županijsko ocjenjivanje meda 6.9. u Lipiku- pogledajte kako se prijaviti
FOTO: Svečana 30. promocija diplomanata Veleučilišta u Požegi
Vina kutjevačkog vinogorja prezentirana u Južnoj Africi

FOTO: Autor/Izvor K.Š.

16.11.2020. | 16:32 | Kristina Šimić
Pregleda: 4073

Danas se u prostorijama prehrambenog studentskog praktikuma Veleučilišta u Požegi održalo punjenje veleučilišnog meda.



-Cjelokupna priča započela je još 2014. god., s projektom "Pčelarski inkubator" iz kojeg je kao rezultat izašla edukacija koja se certificirala za nezaposlene osobe iz područja pčelarstva. Ove je godine izvrcano 300 kg cvjetnog meda koji će se nakon nekoliko dana punjenja naći na policama veleučilišne prodavaonice. Kao odgovor na izazov cjelokupne zdravstvene situacije, odlučili su tržištu ponuditi nešto novo budući da je med dio njihove djelatnosti. Od iduće godine slijedi studij gastronomije te će prostor prehrambenog studentskog praktikuma biti korišten i za tu namjenu. Također, tema meda ukomponirana je u kolegije i u edukaciju te će se i na taj način javnost educirati o medu kao zdravoj i hranjivoj namirnici. Ove godine u ponudi je samo cvjetni med. Kupljena je prikolica za seleći pčelinjak i prikupljeno je nekoliko paša koje su ove godine stavljenje u cvjetni med. Od iduće godine nadaju se boljim vremenskim prilikama i većoj količini meda, a samim tim i promociji različitih vrsta meda- rekao je doc. dr.sc. Berislav Andrlić, prodekan za razvoj Veleučilišta u Požegi.





Helena Marčetič, predavačica na Veleučilištu u Požegi, naglasila je kako njezini kolegiji nemaju puno veze s medom, ali suprug ima nekoliko košnica o kojima brine te je to njezina poveznica s ovom pričom. U ovom zimskom periodu i sezoni gripe i prehlade te pandemije koronavirusa med kao hranjiva namirnica dobila je na još većoj važnosti. Prof. Marčetića, uvela nas je u prostorije  studentskog praktikuma gdje su studentice 3. godine  prehrambene tehnologije okupljenima demonstrirale punjenje školskog meda.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI