FOTO: Getty images
Ovaj jednostavan recept zahtijeva sasvim malo pripreme– nema sjeckanja i rezanja u nedogled, jedanaest lonaca ni šest načina termičke obrade namirnica.
Prepržite pileća prsa, a onda samo malo miješate i za nešto više od pola sata dobit ćete savršeno kremasto i mirisno jelo. Poslužite s rižom ili pireom od krumpira,ili i s jedim i s drugim...
Vrijeme pripreme: 40 minuta.
Sastojci za piletinu u kremastom umaku od češnjaka:
• 4 pilećih prsa bez kože
• 75 g glatkog brašna
• 2 žlice maslinova ulja
• 50 g maslaca
• 10-15 malih režnjeva češnjaka, po ukusu
• 250 ml vrućeg pilećeg temeljca
• 100 ml vrhnja za kuhanje
• 30 g parmezana, sitno naribanog
• 1 vezica peršina, sitno nasjeckanog (po želji)
Priprema piletine u kremastom umaku od češnjaka: Pobrašnite, posolite i popaprite piletinu narezanu na komade. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri i prepržite piletinu. Smanjite vatru i dodajte maslac i češnjeve češnjaka, oguljene i u komadu, i sve kuhajte još oko 5 minuta, stalno miješajući. Ulijte pileći temeljac i kuhajte još 10 minuta, pa dodajte vrhnje i parmezan. Kuhajte oko 5 minuta da se umak zgusne. Začinite i po želji ukrasite svježim peršinom prije posluživanja.
(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)