Zapečena piletina
(FOTO: Pun kufer)
Sporo pečena piletina slavne kuharice recept je na koji ćete se vrlo vjerojatno nakačiti čim ga prvi put isprobate. Ne samo zato što je toliko jednostavna za pripremu, nego i zbog toga što grije osjetila poput zagrljaja. Limun koji omekšava meso u kombinaciji s češnjakom koji otpušta prekrasne arome formula su slasti...
Da su jednostavna jela često i najukusnija potvrđuje recept slavne kuharice Nigelle Lawson za pile sa češnjakom i limunom. Bez kompliciranja, dovoljno je staviti sve u lim za pečenje, ubaciti limun i začine pa uživati u mirisima koji se šire iz pećnice. Rezultat je sočno i meko meso koje osvaja osvježavajućim okusom.
Sastojci za pile s limunom i češnjakom:
1 pile
1 glavica češnjaka
1 veliki limun
majčina dušica
3 žlice maslinovog ulja
150 ml bijelog vina
sol, papar
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijusa. Pile razdvojite na komade, češnjak na neoguljene češnjeve. Limun razrežite na komade. Stavite sve sastojke u posudu pa ih nauljite.
2. Položite piletinu s kožom prema gore u lim, dodajte limun i čašnjak te natrganu majčinu dušicu. Prelijte vinom i pecite dva sata prekriveno folijom.
3. Skinite foliju i pecite na 30-45 minuta na 200 stupnjeva Celzijusa.
4. Poslužite uz prilog prema želji.
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)