Recept kojeg Hrvati obožavaju: Kolač od Nutelle koji je gotov za 20 minuta


(FOTO: punkufer.dnevnik.hr)

22.3.2020. | 18:20 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 12459

"Fine kremaste slastice sigurno su mnogima od nas slaba točka, a ovaj Nutella kolač bez pečenja upravo je jedan od takvih slatkih zalogaja.

Sastojci za Nutella kolač bez pečenja: 

Podloga:



240 g mljevenog keksa
150 ml mlijeka
160 g maslaca ili margarina
95 g šećera
160 g čokolade za kuhanje


Krema:


380 g krem sira (primjerice abc sir)
60 g šećera u prahu
760 ml slatkog vrhnja
240 g Nutelle

Glazura:
200 ml slatkog vrhnja
200 g mliječne čokolade


Priprema:

1. Prvo treba obložiti stijenke kalupa dimenzija 25x25 centimetara (ili nekog sličnih dimenzija) prozirnom folijom. Na dno kalupa staviti papir za pečenje.

2. Zatim treba napraviti podlogu. U širu posudu na štednjaku sipati mlijeko, dodati narezani maslac ili margarin te ubaciti šećer. Miješati do vrenja da se šećer i maslac otope.

3. Zatim u posudu dodati natrganu čokoladu za kuhanje i miješati na vatri da se čokolada otopi. Maknuti s vatre. Na kraju ubaciti mljeveni keks i sve dobro izmiješati da se dobije jednolična smjesa.

4. Smjesu prebaciti u kalup te dobro utisnuti i izravnati (možete koristiti čašu, vadilicu za torte ili neki drugi predmet). Kalup staviti u frižider da se podloga stvrdnjava dok se radi krema.

5. Za kremu mikserom dobro umutiti krem sir sa šećerom u prahu. U drugoj, većoj posudi umutiti slatko vrhnje u čvrsti šlag. U šlag dodati umućeni krem sir te mikserom opet sve sjediniti na najmanjoj brzini.

6. Dobivenu kremu podijeliti na dva jednaka dijela. U jednu polovicu staviti omekšalu Nutellu (sobne temperature) i sve dobro sjediniti mikserom. Izvaditi podlogu iz frižidera i na nju rasporediti bijelu kremu. Navući je do rubova i poravnati.

7. Preko bijele kreme nanijeti tamnu kremu. I nju pažljivo navući do rubova i poravnati.

8. Zatim treba izraditi glazuru. U posudu na štednjaku sipati slatko vrhnje i zagrijati do vrenja. Posudu zatim maknuti s vatre, ubaciti natrganu mliječnu čokoladu te miješati da se čokolada otopi.

9. Oprezno sipati glazuru preko kolača i staviti u frižider da se dobro ohladi prije posluživanja, a najbolje preko noći.


VIŠE NA TEMU:
KOLAČ
RECEPT
NUTELLA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni s rezultatom predsjedničkih izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI