Buenos Aires
14°C
Claro
2.3 m/s
67%
769 mmHg
17:00
14°C
18:00
13°C
19:00
13°C
20:00
13°C
21:00
13°C
22:00
12°C
23:00
11°C
00:00
11°C
01:00
10°C
02:00
10°C
03:00
9°C
04:00
9°C
05:00
8°C
06:00
8°C
07:00
8°C
08:00
8°C
09:00
8°C
10:00
9°C
11:00
11°C
12:00
13°C
13:00
14°C
14:00
15°C
15:00
16°C
16:00
16°C
17:00
15°C
18:00
14°C
19:00
14°C
20:00
13°C
21:00
12°C
22:00
11°C
23:00
11°C
Weather Data Source: El tiempo 25 días Buenos Aires

Recept za bolonjez na bijelo- talijanski klasik za koji vam ne treba puno truda

Bolonjez na bijelo
(FOTO: Shutterstock)

5.4.2024. | 08:54 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2394

Ragu bianco bijela je verzija omiljenog umaka koji popularno zovemo bolonjez, klasika talijanske kuhinje od mljevenog mesa. Bolonjez na bijelo priprema se od mljevenog mesa i sofrita, mirisne mješavine sjeckanog luka, mrkve i celera koji se nježno kuhaju u maslinovu ulju ili maslacu. Takva se baza nadograđuje ostalim sastojcima kako bi se dobile ukusne juhe, umaci, gulaši i variva.

U bijelom bolonjezu nećete naći rajčicu, ali se u recepte mogu uvući svježe kobasice ili slanina, kao što je slučaj ovdje, a u Toskani će kuhari nerijetko dodati i malo mlijeka u umak pred kraj kuhanja. Za klasični ragù bianco trebat će vam i suho bijelo vino, temeljac ili juha i prema želji, ružmarin.

Sastojci za ragu bianco:


500 g mljevenog mesa
1 srednja mrkva
1 stabljika celera
1 srednji luk
100 ml suhog bijelog vina
300 ml temeljca
3 žlice maslinovog ulja
2 grančice svježeg ružmarina
1 žlica škrobnog brašna


Priprema ragua bianco:

Popržite sitno nasjeckani luk, mrkvu i celer na maslinovom ulju oko dvije minute.
Dodajte mljeveno meso, pržite miješajući i nakon nekoliko minuta ulijte vino. Pojačajte vatru i kada proključa je smanjite.

Ulijte vrući temeljac i ružmarin pa kuhajte 60 minuta dolijevajući još temeljca ili vode, prema potrebi.

Škrobno brašno pomiješajte s nekoliko žlica vode, izmiješajte i ulijte u umak. Kuhajte dok se malo ne zgusne i poslužite s tjesteninom i naribanim sirom.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI