Recept za božanstvenu slasticu od čokolade i pistacija

Torta s pistacijem
(FOTO: Shutterstock)

31.10.2024. | 10:25 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 105

Ne trebate paliti pećnicu da biste napravili ukusnu slasticu. Ova torta od čokolade i pistacija najbolji je dokaz za tu tvrdnju. Ne samo da se ne peče, već i ne sadrži brašno, gluten ili sastojke životinjskog porijekla.

Podlogu za tortu napravite od mljevenih pistacija, brašna od badema, javorovog sirupa i kakao praha. Preko podloge premažite maslac od pistacija, a potom prelijte ganache od čokolade i kokosova vrhnja.

Ako na raspolaganju nemate maslac od pistacije možete ga napraviti sami u dobrom blenderu ili sjeckalici povrća. Blendajte orašaste plodove dok se ne pretvore u glatku kremu, a po želji je možete zasladiti s nešto javorovog sirupa.


Za pripremu ove torte od čokolade i pistacija bez pečenja ne trebaju vam posebna znanja. Najteži dio u pripremi je čekanje da se nadjevi stisnu, a torta bude spremna za rezanje i konzumaciju.


Sastojci za tortu:
Sastojci za podlogu:
120 g mljevenih pistacija
120 g brašna od badema
60 kakao praha
50 g javorova sirupa
prstohvat soli

Sastojci za nadjev:
300 ml kokosovog vrhnja za šlag iz konzerve
300 g tamne čokolade
250 g maslaca od pistacije
prstohvat soli
pistacija za ukrašavanje torte

Priprema:
Kalup za torte prekrijte papirom za pečenje.
U zdjeli pomiješajte mljevene pistacije, brašno od badema, kakao prah, sol i javorov sirup. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u kalup za torte.
Preko podloge premažite maslac od pistacija. Stavite kalup u hladnjak na sat-dva da se pologa stisne.
Kokosovo vrhnje iz konzerve zagrijte u mikrovalnoj pećnici – u intervalima po 30 sekundi dok se ne zagrije.
Prelijte zagrijano kokosovo vrhnje preko sitno nasjeckane tamne čokolade i pustite da odstoji minutu ili dvije. Potom počnite miješati. Miješajte sve dok se čokolada ne rastopi i ne dobijte glatku kremu. U nju dodajte malo soli.
Prelijte ganache preko podloge i maslaca od pistacije. Vratite sve zajedno u hladnjak na oko četiri sata.
Kad se torta stisne, ukrasite je s nasjeckanim pistacijama i poslužite. Dobar tek!

izvor: Pun kufer



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI