Recept za božićnu pavlovu

Božićna pavlova
(FOTO: Shutterstock)

20.12.2024. | 10:01 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 268

Hrskavi slatki klasik, jedna i jedina pavlova, vrlo lako može postati božićni kolač. I to uz mrvicu truda i gotovo ništa vještine.

Za pavlovu u obliku adventskog vijenca trebat će vam i pribor za crtanje, odnosno nešto čime ćete označiti dva kruga na papiru za pečenje, a sredinu ćete jednostavno - ostaviti praznom.

Uz bogatu kremu od vanilije božićna pavlova dolazi s voćem po vašem izboru, a mi vam savjetujemo da ne preskočite nar i osušene kriške naranče, koji će joj dati pravi blagdanski štih.


Božićna pavlova - sastojci:
Za beze koru
6 bjelanjaka
350 g šećera
1 čajna žličica bijelog vinskog octa
1 čajna žličica kukuruznog škroba
Za nadjev
600 ml vrhnja za šlag
1 čajna žličica paste od vanilije
50 g šećera u prahu, prosijanog, plus za posipanje
700 g mješavine bobičastog voća ili jedne vrste po izboru (maline, ribizli, borovnice, kupine), svježeg ili odmrznutog i prosušenog
50 g koštica nara
nekoliko suhih kriški naranče, po želji, za ukras
nekoliko listića metvice, po želji, za ukras


Božićna pavlova - priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva.
Obložite veliki lim papirom za pečenje.
U sredini papira nacrtajte krug promjera 30 centimetara i njemu koncentričan krug promjera 15 centimetara.
Električnim mikserom istucite bjelanjke u mekani snijeg pa postupno dodajte šećer i nastavite miksati najvećom brzinom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
U šalici umutite zajedno ocat i kukuruzni škrob pa smjesu umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
Žlicom rasporedite snijeg na nacrtani obruč. Stražnjom stranom žlice širinom "vijenca" od snijega napravite udubljenje za kremu i voće.
Stavite koru u pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 140 stupnjeva, da se suši. Nakon 1 sata i 15 minuta ugasite pećnicu, ali ostavite beze koru unutra još barem sat vremena ili preko noći.
Umutite vrhnje, pastu od vanilije i šećer u prahu u čvrstu kremu koja se ne razlijeva. Žlicom rasporedite kremu u udubljenje u kori. Rasporedite voće po kremi i ukrasite tortu listićima metvice.
Pospite šećerom u prahu, narežite na kriške, poslužite i uživajte!

izvor; Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
TORTA
DESERT
PAVLOVA
BOŽIĆ

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI