Recept za čokoladne kocke sa sočnim biskvitom i bogatom kremom koji se radi bez miksera

Čokoladne kocke
(FOTO: Shutterstock)

18.3.2024. | 09:03 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 3166

Jede vam se nešto slatko i čokoladno? Isprobajte ovaj recept za sočni biskvit od kakaa i čokolade koji se premazuje bogatom kremom.

Čokoladne kockeiznimno susočne same po sebi zahvaljujući kombinaciji mlaćenice, ulja i jaja, dok mu dodatno bogatstvo daje krema od čokolade, kakaa, maslaca i šećera u prahu.

Najbolje od svega? Ne treba vam nikakva posebna oprema da biste napravili ovaj kolač – ne treba vam čak ni električni mikser.


Sastojci za biskvit:


250 ml mlaćenice
250 ml vruće vode
220 g brašna
220 g čokolade za kuhanje
150 g bijelog šećera
150 g smeđeg šećera
125 ml biljno ulja
60 g nezaslađenog kakaa u prahu
3 velika jaja
2 čajne žličice instant-kave
1 žumanjak
1 čajna žličice ekstrakta vanilije
1 čajna žličica soli
1 čajna žličica sode bikarbone

Sastojci za kremu:

250 g šećera u prahu
125 ml mlijeka
115 g čokolade za kuhanje
85 g maslaca
10 g nezaslađenog kakaa u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pripremite pravokutni lim za pečenje biskvita – obložite ga papirom za pečenje ili ga dobro namastite te stavite sa strane.

Napravite biskvit: nasitno nasjeckajte čokoladu za kuhanje, pomiješajte s kakaom u prahu i instant-kavom te stavite sve zajedno u jednu zdjelu. Preko tih sastojka prelijte vruću vodu. Prekrijte posudu i pustite tako pet minuta. Potom dobro promiješajte sve sastojke – čokolada bi se u međuvremenu trebala rastopiti.

U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, bijeli i smeđi šećer, sol i sodu bikarbonu.

U trećoj zdjeli izmiješajte jaja, žumanjak, mlaćenicu, ulje i ekstrakt vanilije. Dobivenu smjesu na bazi jaja ulijte u rastopljenu, ali ohlađenu čokoladu. Miješajte dok se sastojci lijepo ne povežu.

Na kraju ručno umiješajte smjesu na bazi brašna. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Prelijte smjesu za biskvit u pripremljeni lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 35 minuta. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen prije nego što ga izvadite iz pećnice.

Pustite da se biskvit ohladi do kraja.

Napravite kremu: rastopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili na pari. U rastopljenu čokoladu dodajte šećer u prahu i kakao. Postupno ulijevajte mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku kremu.

Premažite kremu preko ohlađenog biskvita. Ohladite kolač prije serviranja. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI