Recept za fritatu od piletine, sira i špinata

Fritata
(FOTO: Pexeles)

24.10.2024. | 11:00 | Glas Istre
IZVOR: glasistre.hr
Pregleda: 269

Frittata ili fritaja savršen je izbor za brz i ukusan obrok, pun proteina i zdravih sastojaka. S ovakvom energetskom "bombom", neće vam biti teško započeti dan.

U nekoliko jednostavnih koraka dobit ćete hranjiv obrok koji će oduševiti sve za stolom.

Sastojci
12 velikih jaja
120 ml punomasnog mlijeka
1⁄2 žličice soli
1⁄4 žličice crnog papra
2 žlice svježe nasjeckanog kopra
2 žlice svježe nasjeckanog bosiljka
240 g kuhane i usitnjene piletine
3 žlice maslaca
1/2 male glavice luka, sitno nasjeckane
700 g listova špinata
240 g naribanog sira (mozzarella)
120 g feta sira, izmrvljenog
1 mladi luk po želji


Priprema
Zagrijte pećnicu na 175°C.
U velikoj zdjeli pomiješajte jaja, mlijeko, sol, papar, kopar, bosiljak i piletinu. Umutite dok se svi sastojci ne sjedine.
Zagrijte tavu od lijevanog željeza promjera 30 cm na srednje jakoj vatri i dodajte maslac. Kad se otopi, dodajte luk i pržite ga oko 3-4 minute dok ne postane proziran. Dodajte špinat i kuhajte dok ne uvene.
Ulijte smjesu jaja u tavu i ravnomjerno pospite naribanim sirom i fetom. Pecite na srednje laganoj vatri oko 5 minuta.
Prebacite tavu u pećnicu i pecite 18-20 minuta ili dok jaja ne budu potpuno pečena.
Ostavite da se hladi oko 10 minuta prije rezanja i posluživanja.
Po želji ukrasite sjeckanim mladim lukom.


izvor: Glas Istre



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI